– Barnehagestrukturen må gjøres noe med, sier Tonni Nylund (Frp)

Tonni Nylund i Lenvik Frp sier noe må gjøres i barnehagestrukturen og at en barnehage må legges ned.

SPEKULASJONER: Tonni Nylund mener kommunerepresentanten Agoviv-Nordaas kommer med mange spekulasjoner.Foto: Fredrik Kampevoll  Foto: Stian Andre Lund

nyheter

Som eneste fra posisjonspartiene stilte Nylund opp i møtet med foreldregruppa og Øvre Hamna barnehage tirsdag kveld. Han sier at det har vært en tøff prosess å få på plass et budsjettforslag.

– Det er et veldig stramt budsjettforslag som ble lagt frem av rådmannen. I vårt forslag har vi forsøkt å unngå kuttene i grunnbemanningen i helsesektoren, noe annet hadde vært uforsvarlig. Så er det slik at vi vet at det er en overkapasitet på barnehagene i sentrum, da er det naturlig at vi ser på hva som kan gjøres her. Det vi vet er at barnehagestrukturen må gjøres noe med, sier Nylund til Folkebladet.

Spekulasjoner

Han kaller Jasmin Agovic-Nordaas sine uttalelser i saken for spekulasjoner.

– Han kan si hva han vil, men vi har brukt akkurat samme tall som rådmannen la frem i fjorårets innstilling. Når det gjelder planer for bygningsmassen, er ingenting vedtatt og ingenting er planlagt. Her er det mye spekulasjoner. Realistisk sett er det slik at legger man ned en barnehage er det en besparelse, selv hvor nøktern den skulle være. Det er riktig t det ikke er tenkt oppsigelser i utgangspunktet, for på sikt vet vi at det vil være naturlige avganger, sier Nylund.

Nytt budsjettforslag

Tirsdag 28. november skal opposisjonen legge frem sitt budsjettforslag. Nylund sier han ønsker å se hvor de finner sin inndekning.

– Vi har jo enda ikke fått sett det forslaget som de snakker om, og har ikke fått noe konkret på bordet. Det har vært budsjettforslag i alle utvalg, så jeg er spent om de kommer med et forslag uten å kutte og øke eiendomskatten. Det høres merkelig ut om ingenting blir foreslått nedlagt, men jeg venter i spenning. Det er klart ligger det noe interessant i deres forslag vil vi se på det, sier Nylund.

Drift

En ting kan de alle enes over, og det er at noe må gjøres med driften.

– Vi kommer ikke bort i fra at noe må gjøres med driften i kommunen. Det vi vet er at det er for mange ledige plasser i barnehagen, det må vi gjøre noe med. Vi foreslo Berglia barnehage i fjor, en nedleggelse vi nok synes hadde vært mer fornuftig, men dette var det ikke flertall for. I år har vi samme kommunestyret, så jeg ser ikke at det kunne blitt et annet resultat i år, sier Nylund.

– Et annet poeng er at vi i ettertid kunne ha spekulert i om det var så lurt å bygge en så stor barnehage som Skogen, på den lokasjon, men nå er det gjort og det må vi forholde oss til. Vi skjønner at vårt budsjettforslag ikke er populært, men nå er situasjonen slik, og vi må prøve å gjøre det beste utav det, avslutter han.