– Vi var på vei hjem fra Finnsnes, da vi passerte boligen. Det var sperret av med politibånd, ambulanse og politi var på stedet og barna i bilen lurte på om noen var skadet, sier naboen som ønsker å være anonym.

Naboen forteller at da de kom hjem var det mye lys på utsiden og at politiet tydelig lette etter noe eller noen.

Livredd

- Jeg ble livredd og låste dørene, og skjønte at det vi hadde sett tidligere, var av en alvorlig karakter, forteller naboen videre.

Også barna la merke til hva som skjedde utenfor husdøra

– Barna spurte hva som skjedde og hvorfor det var så mye lys og politi utenfor. Det vi så ga litt av et inntrykk på oss og viser at det som skjedde berører også de små i familien.

Barnehagen i nabolaget

Naboen forteller videre at frykten kom sigende vel vitende om at det var en barnehage, like i nærheten og tanken gikk til barna som lekte ute denne formiddagen.

– Hva om gjerningspersonen ikke hadde vært i den boligen de fant henne, men vært rundt boligene her. Ikke er vi bemannet hjemme, ikke i barnehagen. Jeg tenker at sjansene er liten for at en gjerningsperson dukker opp på min dør, men samtidig er sjansen tilstede.

Barnehagen ligger noen få hundre meter fra den avdødes bolig.

Melding til naboene

Naboen synes politiet kunne vært flinkere på å oppdatere lokalbefolkningen om hva som var på ferde.

– Fra politiets side burde det ha vært meldt til naboene at folk må holde seg inne å låse dørene. En så enkel melding bør kunne sendes ut. Det virker ikke som at de hadde kontroll på at hun faktisk var i det huset de fant henne. Når det er sagt, synes jeg at de har gjort en god jobb, vi vet jo ikke hvilken tilstand gjerningspersonen var i, og det var kanskje akkurat den måten politiet håndterte situasjonen, som gjorde at de klarte å pågripe kvinnen.

Om selve drapshendelsen sier naboen at det som skjedde var forferdelig.

– Jeg tenker på de nærmeste, naboene, det er mange som er berørt. Også de små som ser og hører hva som er på ferde. De får med seg mye. Dette synes jeg er helt forferdelig. Dette er noe som man hører om skjer i de store byene, men ikke i vårt nabolag. Dette er en tragedie, avslutter naboen.