I oktober ble det klart at overdragelsen av aksjemajoriteten i Studiesenteret.no til Høgskolen i Oslo og Akershus var i havn.

Får en utviklerrolle i senteret

Den som overta etter Utstøl skal ha tilhold på hovedkontoret i Oslo, ikke i Salangen.

– Tanken er at jeg skal gå inn i en utviklingsrolle i senteret. Og det gleder jeg meg til, sier Utstøl til Folkebladet.

Utstøl forteller at styret i tre år har arbeidet med å omstille selskapet etter at 40 prosent av inntektene forsvant ved at statsstøtten ble fjernet høsten 2014.

– Å miste statstøtten var dramatisk og det har vært en formidabel jobb å omstille selskapet. En jobb vi så vidt klarte. De siste årene har vært enormt krevende. Det har tæret på ressurser og krefter. Når en kommer til et punkt der en tenker på helsa og fremtiden for bedriften som organisasjon kommer også tankene om at tiden er inne for nye krefter. Jeg gleder meg nå til å ha fokus på færre ting fremover, sier Utstøl.

Sjøvegankontoret skal bestå

– Det er viktig å få fram at denne revitaliseringen er positiv for hele nettverket inkludert Salangen. Ny daglig leder og det nye styret skal jobbe med utvikling og bemanne opp hele organisasjonen med kompetanse. Og kontoret på Sjøvegan skal bestå, det er avtalt, sier Utstøl som skal stå i jobben til ny daglig leder er på plass.

– Kan det bli flere ansatte på Sjøvegan?

– Det kan ikke jeg si noe om. Det må ny daglig leder og styret ta stilling til i forhold til hva som er best for hele organisasjonen. Vi må huske at vi er et nasjonalt nettverk der vi har kommuner i hele Norge vi skal betjene, og vi er definitivt sterkest inne i Sør-Norge, sier han.

– Dette vil føre til et fantastisk utdanningstilbud som kan levere til hele Distrikts-Norge. Det er dette som vil skape mest verdi, også for Astafjord og Salangen. Det vil bli på et helt annet nivå enn tidligere og skape store positive ringvirkninger i lokalsamfunnene i hele landet, sier han.

Blir plassert i Oslo

Stillingen ble utlyst på senterets hjemmeside mandag.

– Hovedkontoret og daglig leder blir her i Oslo. Men vi skal opprettholde kontoret i Salangen en periode fremover, sier styreleder Tore Hansen.

– Hvor mange ansatte blir det i Salangen?

– Det blir litt opp til den nye daglige lederen hvordan folk vil bli plassert etter hvert, svarer Hansen.

– Vi har gjort en avtale med dem som er eiere videre. Der står det at vi opprettholder kontoret i Salangen i minst fem år. Lengre enn det er vanskelig å si hva som skjer, sier han.

– Dette er kjempespennende og passer veldig godt inn i vår strategi i forhold til å utvikle oss og ha en posisjon på å distribuere utdanning, sier Hansen.

I nettverket er det omkring 1500 studenter tilknyttet i dag.

– Vi håper jo på at det skal vokse vesentlig utover dette. Men det vil nok ta litt tid. Det skal utvikles studieprogram og mange ting skal på plass. Og studentene skal søke og de skal på plass. Det er et langsiktig arbeid, sier Hansen.

Styreleder Tore Hansen forteller at ny daglig leder i Studiesenteret.no skal holde til i Oslo. Foto: Privat