Torsdag la posisjonspariene i Lenvik frem et forslag om nedlegging av Øvre Hamna barnehage på Finnsnes.

– Det er trasig at det nok en gang kommer opp forslag som rammer de mest sårbare i vårt samfunn, nemlig barna. Vi profilerer oss som en barnebykommune og derfor bør vi ha et helhetlig fokus på å sette barna i høysete. Dette er noe vi i Lenvik Arbeiderparti har med oss i alle avgjørelser som tas politisk og som vi vil ta hensyn til i vårt alternative budsjett til posisjon, der vi opprettholder dagens barnehage- og skolestruktur, sier Uteng til Folkebladet.

Struktur

Uteng mener det er merkelig at de ikke ser lengre frem i tid.

Kortsiktig

At rådmannen påpeker at barnetallet har gått ned, synes Uteng er et kortsiktig argument.

– Det at barnetallet har gått ned i sentrumsområdet skyldes nok først og fremst nedleggelse av Heimly mottak, noe som er en engangshendelse og sier lite om den generelle barnetallsutviklingen i sentrum. Samtidig så ser vi at kapasiteten per dags dato er marginal. Ser man i et lengre perspektiv så er spådommene fra Telemarksforskning og SSB at barnetallet i sentrumsområdene vil øke i løpet av den neste femårsperioden. Jeg synes egentlig det er merkelig at vi skal begynne å strukturere nå, kun to år før vi blir Senja kommune, avslutter han.

Uenig

Leder for utvalg for oppvekst og kultur, Bjørn Richard Pedersen (Sp), mener ikke nedleggelsen av Øvre Hamna er en kortsiktig løsning.