Norway Royal Salmon, som blant annet omfatter oppdretts- og slakterivirksomhet på Senja, hadde i tredje kvartal i år driftsinntekter på 1,36 milliarder kroner. Det var opp fra 1,11 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Økninga skyldtes høyere solgt volum. Aldri tidligere i historia har NRS slaktet og solgt så høyt kvantum som i tredje kvartal i år.

Slaktet kvantum ble 39 prosent høyere og solgt kvantum ble 26 prosent høyere enn samme kvartal i fjor, opplyser konsernet i sin kvartalsrapport.

Høyere produksjonskostnader

Konsernet oppnådde et operasjonelt driftsresultat på 192,4 millioner kroner, mot 218,1 millioner i samme periode i fjor.

- Reduksjonen i operasjonell EBIT på 25,7 millioner kroner skyldes lavere pris og høyere produksjonskostnader sammenlignet med samme kvartal i fjor, skriver konsernet.

Norway Royal Salmon-konsernet eier 35 konsesjoner for lakseoppdrett fordelt på 29 konsesjoner i Region Nord lokalisert i Troms og Vest-Finnmark og seks konsesjoner i Region Sør i området omkring Haugesund. På Senja er Wilsgård Fiskeoppdrett, Nor Seafood og Nord Senja Laks med i konsernet.

Smolt presterte dårlig

Det var spesielt i nord at høye produksjonskostnader slo negativt ut for konsernet.

- Produksjonskostnaden på slaktet fisk er 1,23 lavere enn i andre kvartal 2017 og 8,10 kroner høyere enn tilsvarende periode i fjor. Årsaken til økningen fra tredje kvartal 2016, er at smolt kjøpt for å erstatte smolt som ble destruert som følge av ILA i 2015 har prestert svakere enn normalt. Det forventes en forbedring i produksjonskostnaden fjerde kvartal hvor det slaktes av 2016-generasjonen, skriver styret i kvartalsrapporten.