Nyt de siste solstrålene

Til helga kan det atter bli mulighet for å nyte de siste solstrålene, før sola går under horisonten. Men først må vi overleve litt gråvær.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

TAKKER FOR SEG Sola står lavt i horisonten på denne tida, men den har ennå ikke helt forlatt oss. Til helga, hvis alt klaffer, kan vi igjen nyte dens stråler.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Været de kommende dagene blir slett ikke så verst, skal vi tro vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

Onsdag ligger temperaturene på plussida ytterst ved kysten. På innlandet kryper gradestokken ned mot 5-6 minus på Bardufoss, mens den i Dividalen er nede på 13 minusgrader.

- Onsdag kan det komme litt sludd og snø av og til. På kysten kan det bli til dels regn. Dette været vil forsette på første del av torsdag, sier Jon Austerheim.

Mer vinterlig

- Men utover dagen torsdag venter vi at været vil lette. På kvelden torsdag ser det ut som om det blir lettere skydekke, med litt trekk fra østlig kant. Det blir kort sagt litt mer vinter i løpet av torsdagen, sier Austerheim.

Fredag kan det komme litt snø i Midt-Troms. Det vil blåse frisk bris fra øst. På kysten kan vindstyrken komme opp i liten kuling.

Siste rest av sola

- Til helga ser været ganske bra ut, med oppholdsvær og bris fra sørøstlig kant. De siste solstrålene kan dukke opp i løpet av dagen, sier Jon Austerheim.

Og sola, — den må vi snart si farvel for denne gang. I Tromsø forsvinner den under horisonten 22. november.