Bertelsen er tilsatt som seniorrådgiver i Kunnskapsparken Nord med kontorsted på Finnsnes.

Han er opprinnelig fra Kaldfarnes på Senja. De siste 12 årene har han bodd i hovedstaden, der han er ansatt som seniorrådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet. Her har han jobbet tett opp mot den politiske ledelsen med villfiskforvaltning og regulering av fiskeriene. Som forskningskoordinator på fiskeri- og havbruksavdelinga er han også involvert i alt av forskning. Av utdannelse er Bertelsen fiskerikandidat.

Hjertet i nord

- Jeg har en jobb hvor jeg ser resultatene av det jeg gjør, og jeg stortrives i departementet. Men utenom jobben er det Nord-Norge og Senja som ligger mitt hjerte nærmest. Så ofte jeg har hatt mulighet har jeg tilbrakt fritida mi på hjemlige trakter. På Kaldfarnes eier jeg et nedlagt småbruk som jeg kjøpte i 2004, sier Bertelsen.

Han hadde helst sett at han kunne tatt jobben med seg nordover. Når ikke det er mulig, synes han at har funnet et utmerket alternativ i Kunnskapsparken Nord.

- Her får jeg jobbe med mye godt det samme som nå - bare nærmere Senja, smiler han.

- Spennende sjømatregion

Kunnskapsparken Nord på Finnsnes har blant annet sjømatklyngen på Senja som kunde, etter fusjonen som ble gjennomført med Utviklingssenteret. Selskapet har også som strategi å bygge opp et større rådgivningsmiljø på Finnsnes rettet mot sjømatnæringa.

Bertelsen synes selv sjømatnæringa i regionen er uhyre spennende.

- Det sies jo at Senja er et Norge i miniatyr. Det samme kan i høyeste grad sies om sjømatnæringa på øya og i regionen for øvrig, med et spenn som går fra havbruk til villfisk og reker. Slik jeg ser det er det et betydelig potensial for å utvikle næringa videre.

Han tiltrer i nyjobben i februar. Foreløpig tar han ett års permisjon fra stillinga i departementet.

- Men når vi først flytter så langt, så er tanken å bli værende, sier Bernt Bertelsen som tar kone og to barn i skolepliktig alder med seg til Finnsnes.

Styrker tilbudet

Administrerende direktør Trond Slettbakk i Kunnskapsparken Nord ønsker Bernt Bertelsen velkommen tilbake til Nord-Norge og ser fram til at han blir en del av Kupa-teamet.

- Midt-Troms er en sterk sjømat- og industriregion i utvikling og gjennom tilsettingen av Bernt Bertelsen styrker vi spesielt vårt tilbud til viktige kunder innenfor sjømatnæringa i denne regionen, sier Slettbakk.

Foruten Finnsnes har Kunnskapsparken Nord kontorer i Harstad (hovedkontor) og Tromsø.

Bernt Bertelsen synes sjømatnæringa i Senja og Midt-Troms-regionen er uhyre spennende. Her er SalMar Nords oppdrettsanlegg i Mefjorden. Foto: Vidar Bjørkli