Som kjent er økonomien i Lenvik kommune anstrengt, noe som også påvirker den pågående budsjett- og økonomiprosessen. I den anledning har flere lenvikpolitikere gått ut og uttalt seg om om ståa.

Bekymring

En av dem er Jasmin Agovic-Nordaas, frittstående representant, som nylig uttrykket bekymring for at innbyggerne ikke blir gjort kjent med og får mulighet til å påvirke saker om mulige nedleggelser og kutt før før det vedtas i budsjettmøtet 14. juni.

– I stedet for å gå i skyttergraven bør man forsøke å mane til samarbeid og ta innover seg hva som er jobben vår. Det er lett å bli populistisk, men vi bør i stedet innstille oss på å samarbeide for å få til de gode løsninger, mener Rognli.

– Ingen sjanse til samarbeid

For henne er bud nummer én at folk gjøres kjent med hva som legges frem i partienes budsjettforslag, slik at det er kjennskap til hvor det foreligger forslag om kutt og styrking.

– Da må man legge frem sine budsjettforslag innen rimelig tid, altså 14 dager før de skal behandles i kommunestyret, mener Rognli.

Hun tok opp situasjonen i desembermøtet i fjor. Dette fordi høyrepolitikeren opplevde å få andre partis budsjettforslag i handa bare ett kvarter før saken skulle behandles.

Samarbeid

– Det gir ingen reell sjanse til å få til noe samarbeid.

Rognli synes det er synd, og mener praksisen ikke legger opp til verken samarbeid eller tverrpolitiske løsninger.

– Kanskje går man glipp av mange gode forslag fordi man aldri får sjansen til å se på det, og dette skjer år etter år. I posisjonen har vi lagt frem vårt budsjettforslag i god tid de to siste årene, noe som gir folk en reell innsynsrett og påvirkningskraft, understreker Rognli.

Hennes håp er at samtlige budsjettforslag i år legges frem i god tid før budsjettet skal behandles.

– Det kan gjøres omså på Facebook. Da får vi politikere også tid til å kvalitetssikre og regne på hva som ligger i de ulike forslagene, for akkurat dette er jo noe vi bruker utrolig mye tid på.

Høyrepolitikeren har nemlig også opplevd at budsjettforslagene som legges frem er i balanse.

Sukk om barnehage

Rognli har også merket seg at Ap-politiker Kay Erling Ludvigsen har vært ute på sosiale medier og frontet sterk bekymring for kommunene i Lenvik, det sett i lys av budsjettprosessen.

Krevende tider til tross, så er hun optimistisk til at man i Lenvik kan finne frem de gode løsningene til fellesskapets beste.