Dette skjedde i natt mens du sov

Det har vært stille i regionen natt til fredag. Her er en oppdatering av innen- og utenriks nyhetene.

Illustrasjonsfoto Det er lite å melde fra Midt-Troms, og Nord-Norge for øvrig.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Innenriks melder VG at politiet har pågrepet en mann og søker etter en annen etter at vektere meldte fra om innbrudd i en barnehage ved AHUS i Lørenskog natt til fredag. Den ene vekteren ble slått av en av innbruddsmennene, men behøvde ikke legevakt etter hendelsen. Det opplyser operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til VG.

Tidligere samme natt ble det meldt om tre innbruddsforsøk og ett innbrudd i eneboliger i distriktet, utført av tre gjerningsmenn. Les mer om dette her. Til VG Årstein utelukker ikke at det kan dreie seg om samme gjerningsmenn.

Nordmann helt til topps i VM i tapas. Det var bodøværing Øyvind Bøe Dalelv. Les saken her.

Den amerikanske versjonen av «Skam» skal spilles inn i Austin i Texas, ifølge et castingbyrå. Les mer om saken her.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) vil stramme inn reglementet for utslipp fra skip. Les mer her.

Utenriks

Påstand om sexovergrep kan få rikspolitiske følger i USA. Les mer om saken her.

Lederen for Catalonias regionsforsamling er varetektsfengslet. Mer om den saken her.

Britene lovfester brexit-dato til 29. mars 2019. Mer kan du lese her.

Nyhetsbyrået NTB melder at Nebraska har startet de formelle forberedelsene på delstatens første henrettelse på 20 år. Delstaten har bestemt at han skal få en kombinasjon av fire medikamenter: først valium, deretter det syntetiske opioidet fentanylsitrat, fulgt av det lammende stoffet cisatracurium. Den siste injeksjonen – den som tar livet av ham – vil inneholde kaliumklorid. Medikamentkombinasjonen er hittil uprøvd.