Kunstner Knut Fjørtoft er død

Mannen bak Galleri Segla, kunstner Knut Fjørtoft ble funnet død tirsdag formiddag.

GALLERI Knut Fjørtoft inne i sitt selvbygde galleri Segla i Senjahopen.  Foto: iTromsø

nyheter

Dette bekrefter hans familie ovenfor iTromsø.

Tromsø-Kunstneren som bare ble 57 år gammel døde av naturlige årsaker. Det er hans bror Sverre Fjørtoft som bekrefter dødsfallet ovenfor avisa.

– Det er enda for tidlig til at vi har fått tenkt på minnestund og begravelse. Det er ikke lenge siden jeg besøkte Knut på Senja, hvor han var etablert med egen bolig og eget galleri. Knut hadde mange venner, som ofte var på besøk, opplyser Sverre Fjørtoft til iTromsø.

Galleri-suksess

Det var i mai 2016, Fjørtoft åpnet galleri Segla i Senjahopen på Senja, der han også har bodd siden 2012.

Siden oppstarten har galleriet vært godt besøkt, og Fjørtoft fortalte Folkebladet etter åpningen at han var overrasket over suksessen.

– Jeg synes det går kjempefint. Dette er et veldig bra prosjekt, bedre enn jeg hadde trodd. Jeg har solgt mer enn forventet. Men jeg vil ikke gå inn på beløp og sånt. Men også folk fra Tromsø kommer hit og kjøper bilder. Det synes jeg nesten er enda hyggeligere. Så slipper jeg jo å ha galleri i Tromsø. Det kommer rimelig mange, jeg er i grunnen litt overrasket, sa Fjørtoft til Folkebladet i august 2016.

Fjørtoft etterlater seg en voksen datter.