Hamn Eiendom AS konkurs etter ti års skattetvist

– Slik er reglene

Skatteetaten mener de har fulgt reglene i momskrangelen med Hamn Eiendom AS.

KONKURS: Hamn Eiendom AS som sto for utleie av hotellrom ved Hamn i Senja er konkurs. Konkursen har ingen betydning for driften i reiselivsanlegget Hamn i Senja.   Foto: Marco Bjørklund

nyheter

Hamn Eiendom AS er konkurs. Det var Hamn Eiendom som sto for gjenoppbyggingen av Hamn i Senja etter storbrannen for ti år siden, og helt siden da har de vært i konflikt med Skatteetaten. Konflikten dreier seg om retten til fradrag for inngående merverdiavgift (moms) på oppbyggingen av hotellrommene ved reiselivsanlegget. Deler av hotellrommene ble finansiert med såkalt salg/tilbakeleie; hvor folk kan kjøpe et hotell-rom for så leie det tilbake til driften i en tilbakeleieavtale.


Konkurs etter konflikt med Skatteetaten

Etter mangeårig konflikt med Skatteetaten valgte til slutt Hamn Eiendom AS å begjære oppbud.

 

I Folkebladet tirsdag sier eier og styreleder Ole Henning Fredriksen at denne egenbruken har utgjort i gjennomsnitt 1 prosent av året, og at hotellrommene i all hovedsak benyttes i den ordinære og avgiftspliktige virksomheten. De var derfor overbevist om at de hadde fradragsrett for inngående moms på oppbygginga. De hadde sågar også hjelp av en moms-advokat for å forsikre seg om at de gjorde alt riktig under oppbyggingen.