Børre Lien sier at han skjønner overgangen for fotgjengere er flyttet slik at fotgjengerne ikke skal bruke den samme nedgangen til senteret som bilene bruker.

– Men her har man laget en overgang mot senteret uten at de gående kan gå forsvarlig videre. De som går over blir henvist til å bruke ei strekkmetall-trapp. For det første er denne svært vanskelig å bruke for gamle som er dårlig til beins, og når det legger seg snø og is der er trappa nesten ikke mulig å bruke.

– Ei elendig løsning

Lien sier at det han reagerer på er at det presenteres ei slik elendig løsning ned til et handelssenter i Finnsnes sentrum, og ned til en helserelatert virksomhet som Brageklinikken, og ned til et treningssenter.

– Da spør jeg om hvordan har huseier, og også de som leier, tenkt at gående og rullestolbrukere skal kunne komme seg ned til senteret når de bruker fotgjengerovergangen?

Lien sier at det jo er vegvesenet som har laget overgangen, men regner med at det er huseier som har ansvaret fra overgangen og ned til senteret.

- Vi må gå langs veien

– I hvertfall er løsningen som den står i dag, som jeg ser det, helt ubrukelig.

Lien sier at han og kona Margoth begge bruker overgangen minst et par ganger i uka, og selv om det ikke er meningen at man skal gå til venstre etter å ha gått overgangen, har de to vært nødt til å bruke veien fordi trappa har vært full av snø og is.

– Overgangen er jo ment å videreføres med noe som gir sikkerhet for de gående, det er ikke tilfelle i dag.

– Og systemet ved Refa er i alle fall ikke tilrettelagt for rullestolbrukere. De kan komme seg over gangveien, men da blir de stoppet i trappa. Og det er jo ikke meningen at de skal ta av til venstre og bruke veien som er for bilene.

Styreleder Espen Johnsen i Refa Brygge sier at trappa som er satt opp er en ren foreløpig løsning. Han sier at det snart kommer en trapp og en løsning for rullestolbrukere og syklister som han mener alle vil være fornøyd med.

HER MÅ NOE GJØRES: Børre Lien mener at de som har ansvaret snarest må førge for forsvarlige forhold fra fotgjengerovergangen og ned til Refa Senter.Foto: Per-Kristian Bratteng Foto: Per-Kristian Bratteng