- Vi kom oss ut før bilen trillet i elva, sier den uheldige bilisten.

- Det er underkjølt regn på veien og svært glatt her, melder en tipser lørdag formiddag og forteller om en bil som har havnet i Spansdalselva et stykke ovenfor bebyggelsen.

Før stryket

Bilen ligger med lysene på, nederst på ei stilla i elva like ved brekket der et kraftig stryk begynner. To personer kom seg ut av bilen og ingen skal være skadd i følge politiet.

- Det var veldig glatt og jeg fikk sleng og kom i autovernet, og kom over kanten, sier Ahmed Jaly som kjørte bilen. Bilen ble liggende på elvebredden før den for utfor på isen. – Den trillet rundt og for nedover elva, sier sjåføren. Bilen fløt deretter ned mot stryket før den stoppet på brekket.

Ble ikke våte

- Vi kom oss heldigvis ut av bilen før den havnet i elva og ble ikke våte, bekrefter sjåføren som står og venter på bilberging. Strøbilen kjørte gjennom Spansdalen men på det tidspunktet var det ikke noe is på veien bekrefter sjåføren.

Dykker

Også brannbilen ble etter hvert kalt ut fra både Lavangen og Gratangen. – Sentralen kjenner neppe de geografiske forholden her oppe, sier en av brannmennene. Ei stund ble det temmelig folksomt på Fv. 84 da også en bergingsbil dukket opp. – Jeg må tilkalle dykker for å få en vaier i bilen, og veien kan bli stengt men i så fall er det snakk om svært kort tid, sier sjåføren av bergingsbilen.

Dykker må kalles til for å få vaier i bilen, forteller sjåfør av bergingsbilen og melder at veien kun blir stengt i kort tid. Foto: Ulf Antonsen
Bilen som havnet i Spansdalselva lørdag formiddag, fløt nedover stilla og stoppet på kanten av et stryk. Foto: Ulf Antonsen
Med to brannvesen, strøbil, bergingsbil og skuelystne ble det etter hvert folksomt etter ulykken i Spansdalen på Fv. 84. Foto: Ulf Antonsen