I februar i år startet arbeidet med å sprenge bort Lundhaugen på Finnsnes. Siden den gang er formidable 60.000 kubikkmeter stein tatt ut. Tomta er nå på det nærmeste klargjort, og abeidet med å støype sokkeletasjen til det som skal bli et nytt nærings- og leilighetsbygg kom nylig i gang.

Bygget reist før påske

- Sokkeletasjen blir støpt på konvensjonell måte. Over bakkenivå blir det snakk om å stable betongelementer ved hjelp av krane. Etter den justerte framdriftsplanen skal tre-fire etasjer være stablet til jul. Hele bygningskroppen skal være kommet opp i god tid før påske, opplyser styreleder Ole-Martin Lund Andreassen i Lundhaugen Utbygging og Kunnskapsparken Eiendom.

Det nye bygget på Lundhaugen blir totalt åtte etasjer over bakkenivå. De fire første etasjene er forbeholdt næring, mens de øverste vil inneholde leiligheter.

- Vi holder framdriftsplanen slik vi justerte den i juli. Det betyr at bygget skal være innflyttingsklart i andre halvdel av september 2018. De som har kjøpt leiligheter er informert om dette, sier Andreassen.

Fornøyd med salget

Andreassen er godt fornøyd med interessen for leiligheter i bygget.

– Sålangt har vi solgt 28 leiligheter av totalt 36, sier han.

Andreassen opplyser at også store deler av næringsarealene i de fire laveste etasjene er leid ut.

- Vi ser at Kunnskapsparken er blitt regionens viktigste hus. Vi har lagt vekt på at også Lundhaugen skal bli noe mer enn et ordinært næringsbygg for Midt-Troms. Særlig i første etasje har vi satset på å få til noe spesielt. Mer om dette vil vi presentere om tre-fire uker, sier Ole-Martin Lund Andreassen.

Tromsø-firmaet Econor er hovedentreprenør for utbygginga. Men Lund Andreassen er glad for at også mange lokale firmaer fra Midt-Troms er underentreprenører, blant andre TP Maskin, som står for grunnarbeidene. Betongelementene blir levert via båt fra Alta.