I oktober 2016 møttes Boreal Buss, Troms fylkestrafikk og Sørreisa kommune etter at busselskapet tok initiativ til et møte for å bedre skoletransporten i kommunen. Der ble det med enighet skrevet ned 11 punkter. Bare tre har blitt gjennomført.

– Vi hadde et møte i fjor hvor vi tok opp en del punkter vi ønsket utbedret etter en felles befaring. Det har ikke skjedd noe i saken fra deres side, og derfor etterlyser vi nå svar. Vi har utført de tre punktene vi skulle gjøre i saken, forteller Silje Skog, kommunikasjonsrådgiver i Troms Fylkestrafikk.

Utbedringer

– Så Sørreisa kommune har ikke holdt sin del av avtalen?

– På en måte kan du si det slik. Det er de som er ansvarlig for veiene, vi kan ikke pålegge dem noe, men det er naturlig at vi tar opp de forhold som er av betydning med tanke på avvikling av trygg og praktisk skoletransport, sier Skog.

Tiltak

Teknisk leder ved Sørreisa kommune, Tor Langnes sier at kommunen skal ta tak i dette allerede nå i høst.

– Vi skal gjøre en del av punktene nå i høst. Blant annet skulle det fylles ut på bussholdeplasser og noen andre enkle grep vi ble enige om skulle på plass. Videre er det andre punkter som er mer omfattende som vi må se nærmere på. Dette har med kostnader å gjøre.

Videre sier Langnes at de nå har sendt et svar og en beklagelse til Troms fylkestrafikk og Boreal for at det har tatt ett år å se på saken.

Silje Skog, kommunikasjonsrådgiver i Troms Fylkestrafikk håper Sørreisa kommune utfører bedringene på bussholdeplassene de ble enige om i fjor. Foto: Amund Hansen