Halloween-feiringen ble avlyst og politiet kontaktet da lærere fant alkohol blant elever i skoletiden. Rektor Solveig Aarbogh vil ikke tallfeste funnet som skjedde fredag før helgen.

– Men det var alt for mye, sier hun til Folkebladet.

Bekymringsmelding

Aarbogh sier at skolen ble kjent med at det skulle finnes alkohol på skolen av elever som uttrykte bekymring for at en gruppe elever skulle drikke i forbindelse med Halloween-arrangementet.

– Da gikk alarmen hos oss og det ble avslørt at elever hadde alkohol med seg på skolen. Når vi fant så mye innenfor skolen hadde vi ikke kontroll på om det fantes noe utenfor skolen. Derfor ble arrangementet som var for 5-10 klasse, delt inn i to grupper, 5-7. klasse og 8-10. klasse, avlyst, sier Aarbogh, som bekrefter at det ble funnet alkohol i skoleveskene til elever.

– Det som ble funnet på skolen ble overgitt til politiet, og så er det politiet som tar det derifra. Det er utrolig alvorlig at det ble funnet alkohol inne på skolen, og det fikk oss til å sette på alle alarmklokker, sier Aarbogh.

Tar ansvar

Skolen ser svært alvorlig på hendelsen, men Aarbogh er samtidig svært opptatt av å ta vare på elevene, både de som var involvert og øvrige elever ved skolen.

– Vi er opptatt av samfunnsansvaret. Det skal være trygt på skolen og elever skal ikke presses eller være nødt til å måtte si nei til alkohol. Vår jobb er å være der for dem når de trår feil, og vi kommer til å fortsette å jobbe med å ha et godt klima på skolen. Vi skal slå ring om ungdommen på en fornuftig måte. Det er ikke vår jobb å si fy til dem som har trådt over. Vi ønsker å ta vare på dem, sier Aarbogh

Liberal

Aarbogh sier at trenden blant ungdom generelt er en mer liberal holdning til snus, tobakk og alkohol.

– Da må vi som voksne få opp antennene og si ifra at dette aksepterer vi ikke. Vi har et godt samarbeid med foreldrene og politiet om disse tingene, sier Aarbogh.

Berømmer skolen

Politioverbetjent i Midt-Troms politidistrikt, Arne Markus Svendsen, berømmer skolen for å ha tatt affære.

– Skolen hadde følere ute og oppdaget at elevene hadde alkohol i flere varianter med seg på skolen. Skolen foretok beslag og gjorde en vurdering på hva de skulle gjøre. Jeg synes det er tøft av skolen å ta grepet med å si at dette skal vi ikke ha noe av, sier Svendsen.

Svendsen sier det er umulig for foreldrene å ha oversikt over sine barn til en hver tid.

– At skolen da tar affære og viser nulltoleranse overfor alkohol er veldig bra, sier Svendsen.

Beslag

Svendsen sier at politiet ble tilkalt og overtok beslaget som var foretatt.

– Hvor elevene har fått tak i alkoholen vet vi ikke, men av erfaring vet vi at det sliter ikke ungdom med. Jeg synes dette er et godt eksempel på samarbeid mellom skole og politi. Her har skolen avverget noe som slett ikke er positivt. At vi har et system som oppdager og håndterer slike ting er veldig bra, sier Svendsen.

Svendsen mener hendelsen på Bardufoss ungdomsskole er en solid påminnelse til de voksne om å holde øyne og ører åpne.