For øyeblikket leier Norway Royal Salmon (NRS) lokaler på fiskebruket i Botnhamn. Det blir det imidlertid en slutt på. Oppdrettsselskapet ser nemlig til Finnsnes der de skal etablere seg med kontorlokaler i Kunnskapsparken.

Nord-Senjaværing Gunnleif Alfredsen liker det svært dårlig.

– I næringsplanen til Lenvik kommune sies det at sjømatnæringa er en av de viktigste næringene, hvor det også skal finne sted vekst i fremtida. Da synes jeg man må prøve å bygge opp de samfunnene som yter det som skal til for å få til denne veksten, sier Alfredsen til Folkebladet

Lovnad

Han mener at NRS, ved å flytte kontorene fra Botnhamn til Finnsnes, gjør det stikk motsatte.

– Er de ikke i sin fulle rett til å selv bestemme hvor de skal være?

– Det er de – jeg skal ikke fornekte det, men da vi for to år siden hadde direktøren på besøk i forbindelse med nedlegginga av lakseslakteriet, lovet han på tro og ære at hovedkontoret skulle vært i Botnhamn, sier Alfredsen.

Han mener derfor det nå er et løftebrudd når kontoret flyttes til Finnsnes.

– Viktigst av alt er imidlertid argumentet som går på det næringsmessige. For å kunne få til vekst og utvikling innen sjømatnæringa må vi ha levedyktige samfunn. Dersom bygdene «strippes» risikerer man også at man etter hvert får folket mot seg, poengterer Alfredsen.

Regionsvekst

Alfredsen, som også er varaordfører i Lenvik, understreker at han ønsker satsing og vekst i hele regionen – også på Finnsnes, men ikke ved at det går på bekostning av distriktene.

Og han vil ikke stilltiende stå og se på det som skjer, selv om avgjørelsen om å flytte hovedbasen til Finnsnes allerede er tatt.

– Tier man stille kan det hende at det bare blir mer og mer av dette. Jeg synes også man må kunne stole på selv det som blir sagt fra et børsnotert selskap, understreker Alfredsen.

Drift

Daglig leder i NRS, Rune Eriksen, mener ikke flyttingen er så dramatisk som Aldredsen legger frem.

– Vi flytter ikke hovedbase, men flytter kontorene til administrasjonen fra Botnhamn til Finnsnes. Her vil jeg presisere at vi vil fortsatt ha samme drift i forhold til aktiviteten i Botnhamn og på Nord-Senja, sier Eriksen.

Eriksen mener flyttingen ikke går på bekostning av distriktene.

– Vi har økt sysselsetting og aktivitet de siste årene, noe jeg er fornøyd med. Å flytte kontorene til Finnsnes er et grep i våre planer for videre utvikling av selskapet. Botnhamn er viktig for bedriften, og vil fortsatt være det også etter flyttingen, avslutter Eriksen.

REAGERER: Nord-Senjaværing Gunnleif Alfredsen reagerer på flytting av NRS lokaler fra Botnhamn til Finsnnes. Foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen