Det var 24. september at det fant sted en frontkollisjon på E6 i Storfjord. Tre personer i det ene kjøretøyet omkom i det kraftige sammenstøtet.

Nå er det klart at Statens Havarikommisjon for transport (SHT) går inn og gjør undersøkelser av ulykka.

"Ulykken representerer en type ulykke som utgjør en stor andel av de alvorligste ulykkene i Norge. Undersøkelsen vil blant annet ha som mål å påvise mulige faktorer som utløste ulykken, samt påvirket skadeomfanget. Formålet er å bidra til å hindre at nye og liknende ulykker skjer», opplyser Statens Havarikommisjon på sin nettside.

- Flere år siden sist

Avdelingsdirektør Rolf Mellum i veiavdelinga til SHT opplyser til Nordlys at hovedgrunnen til at havarikommisjonen går inn og undersøker ulykka er alvorlighetsgraden.

- Vi har ikke mange ulykker med tre omkomne i Norge. Dette er en av de verste ulykkene vi har hatt i Norge på en god stund. Det er flere år siden sist, sier Mellum.

I forbindelse med undersøkelsene skal det utarbeides en rapport. SHT har frist på ett år til å utarbeide denne.

- Bilen reddet oss

- Jeg forsøkte å finne en utvei. Jeg tenkte på å dreie bilen over i motsatt kjørefelt, men der kom det en annen bil. Jeg tenkte på å dreie bilen i grøfta på andre siden, men der sto en lastebil i en veilomme, fortalte Gårseth.

- Jeg kommer aldri til å kjøpe noen mindre bil. Det er ikke tvil om at det var den som reddet oss, konstaterte  han.

Stig Gårseth og Lulu Fajardo fra Finnsnes ble begge skadet da de i september var involvert i en frontkollisjon. De fortalte tidligere i Folkebladet om hvor takknemlige de er for all hjelp og støtte de har fått fra familie og venner. Foto: Maria Holm Simonsen