- Alt for passivt, sier Tom Erik Forså (Frp) om fylkesråd for samferdsel Ivar Prestbakmos svar på hans interpellasjon i fylkestinget denne uken.

Stabilt

«Senjafergene har i snart to tiår vært et ”prosjekt” og har vært ”utredet” nesten årlig. Det er nå på tide at man konkluderer og iverksetter permanent tilbud. Reiselivet og næringslivet i Senja-regionen er avhengig av et stabilt, forutsigbart og godt tilbud med gode fasiliteter både på hurtigbåter og ferger i Troms », sa blant annet Forså i sin interpellasjon.

- Må få midler fra staten

I interpellasjonen spurte Forså fylkesråden om han ser behovet for helårs fergesamband i aksen Tromsø-Senja-Harstad, og om hva han vil gjøre for å innlegge Brensholmen-Botnhamn og Skrolsvik-Bjarkøy i fylkeskommunens helårsfergeportefølje. Prestbakmo svarte at å gjøre sommersambandene om til helårssamband forutsetter at fylkeskommunen får midler fra staten. Han pekte på at fylkeskommunen har fått mindre å rutte med til ferger og båtruter de siste årene.

Sender brev

Han sier at de vil sende brev til Kommunal og moderniseringsdepartementet og Samferdselsdepartementet, der fylkeskommunen på nytt ber om at sommer samband inkluderes i inntektssystemets fordeling av fergedriftsmidler. Og at de vil jobbe for å få avklaring på innlemming i inntektssystemet for ny helårsforbindelse angående Botnhamn - Brensholmen.

«Det forutsetter at ved omgjøring av Botnhamn-Brensholmen til helårssamband godtgjøres fylkeskommunen av staten, på samme måte som for øvrige helårssamband gjennom inntektssystemet til fylkeskommunene.»

– Ikke imponert

Forså var ikke fordnøyd med svaret til Prestbakmo.

- Jeg prøvde gjenom interpellasjonen å få de til starte en utredning om å få periodeferger over til helårsferger. Med dette svaret synes jeg han bare utsetter det og ikke svarer på en god måte, sier Forså.