Mandag 16. oktober gikk fristen ut for å sende inn ditt forslag til Midt-Troms nye kommune sitt kommunevåpen.

– For å si det slik så fikk jeg en stor konvolutt fra et skoletrinn i dag, så vi er oppe i rundt 140 forslag nå. Selv om fristen har gått ut avventer vi litt, slik at vi får med etternølerene. Det er bra å ha fått inn så mange forslag, dette skaper et bedre grunnlag for gruppen som skal ta et valg, forteller Asbjørn Log, på Tranøy kommunes servicekontor.

Bidrag

Det er denne kommunen som har fått ansvaret med å sortere og tilrettelegge forslagene til prosjektgruppa som skal velge ut forslag det skal stemmes over.

– Vi kommer til å ta med rubbel og bit av det vi får inn, men nå skal vi stege av for innsenderene. Det er viktig at prosjektgruppa får litt tid til å forberede seg til møtet i november, hvor de skal gå over forslagene, sier Log som har ansvaret i kommunen med å klargjøre forslagene til prosjektgruppa.

Symbol

Leder for prosjektgruppa Åsta Sortland synes det er flott å se at så mange tar interesse av konkurransen.

– Kommunevåpenet er et tydelig synlig symbol nå som man går inn i en ny kommune. Vi har derfor vært opptatt av å involvere befolkningen som skal bo i den nye kommunen. Derfor har vi også valgt til å ha en så åpen og inkluderende konkurranse, forteller Sortland, som er glad for å ha fått inn så mange forslag.

Prosessen

Den 10. november møtes prosjektgruppa for å gå gjennom forslagene, før de skal velge ut tre-fem forslag som skal stemmes over.

– Vi kommer også til gi befolkningen mulighet til å si sin mening i en avstemning, men vi kommer tilbake til detaljene rundt dette på et senere tidspunkt, forteller Sortland.

Deretter skal prosjektgruppa fremstille en innstilling til fellesnemda. Så skal de fire kommunestyrene tilslutt behandle innstillingen.

– Vi har valgt et grafisk byrå som skal jobbe videre med det forslaget vi lander på Det er viktig å få frem at det er ideen som er viktig for oss, mer enn hvordan tegningen fremstår, senere håper vi å kunne lage en utstilling av forslagene vi har fått inn, avslutter Sortland.

Det er ID Design på Finnsnes som er grafikerene som skal jobbe med kommunevåpenet.