Bøssene er klargjort, og det meste begynner å flaske seg før TV-aksjonen, som går av stabelen søndag. Men én ting er det fortsatt som trengs for at aksjonen skal bli en suksess.

– Det som gjenstår er å verve bøssebærere. Vi trenger bøssebærere i alle deler av kommunen, sier leder i Lenvik kommunes komité, Marie Bartnæs, til Folkebladet.

Dette er første året hun er komitéleder, men å ta i på ledervervet var ikke en vanskelig beslutning forteller hun.

– Grunnen til at jeg sa ja til å være leder er fordi det er Unicef som er formålet med årets aksjon. Så jeg sa ja med en gang, og har ikke angret siden.

– Også har hatt en flott komité sammen med meg som har masse erfaring.

Å melde seg som bøssebærer er veldig enkelt.

– Om man vil melde seg kan man gå inn på www.blimed.no og melde seg på. Der står også min kontaktinfo, slik at folk eventuelt kan melde seg på ved å ta kontakt med meg. Så er det jo bare å minne befolkningen på å være klar ved å ta ut kontanter eller vippse, påpeker Bartnæs.

Ringestafett

Men allerede onsdag var det trommet i hop med både komitémedlemmer og ordfører Geir-Inge Sivertsen for å samle inn penger til aksjonen gjennom «Næringslivsstafetten». Her ringte ordføreren rundt til bedrifter i regionen, sammen med medlemmene fra komiteen. Målet er å samle inn så mye penger som mulig,

– Jeg prøver jo å stille opp på så mye som mulig, og har jo vært med på dette noen ganger før. TV-aksjonen går jo alltid til et godt formål, så i den grad jeg kan bidra så gjør jeg gjerne det, sier ordføreren til Folkebladet.

Også i Tromsø og Harstad ble «Næringslivsstafetten» gjennomført onsdag.

– Så det blir jo nærmest en liten konkurranse byene imellom. Bedriftene er fantastiske til å stille opp. Alle bidrag mottas med stor takknemlighet, påpeker Sivertsen.

Innsats

Aksjonen foregår over hele landet, og i Sørreisa har fylkesstyret i Troms Senterungdom samling til helga. Da benytter de muligheten til å stille opp som bøssebærere under årets aksjon.

– Vi oppfordrer alle organisasjoner, lag, foreninger og enkeltpersoner til å stille opp som bøssebærere, sier Sørreisa-væringen Linn-Charlotte Nordahl, leder i Troms Senterungdom, i en pressemelding.

Senterungdommens leder nasjonalt, Ada Arnstad, er også tilstede i Sørreisa denne helga, og stiller opp som bøssebærer.

– Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Derfor synes vi det er viktig å stile opp som bøssebærere, sier Nordahl.

Aksjonsleder i Sørreisa, ordfører Jan-Eirik Nordahl, er kjempeglad for Senterungdommens bidrag.

– Det er et veldig bra initiativ fra ungdommen selv, sier Nordahl, som også er far til Linn-Charlotte Nordahl.

Aksjonslederen sier at også i Sørreisa er det behov for flere bøssebærere.

– Vi har plass til flere, og jeg oppfordrer innbyggerne våre til å ta kontakt med servicekontoret til kommunen for å melde seg. Aksjonen er for en veldig god sak, og vi ønsker at flest mulig bidrar, avslutter ordføreren.

STILLER: Troms Senterungdom stiller som bøssebærere. Fra venstre Rikke Håkstad, leder Linn-Charlotte Nordahl og Bernt Halvor Bråthen. Foto: Privat Foto: Privat