- Det har vært en megasuksess for vår del, sier driver av Senjastua på Silsand Geir-Tony Andreassen.

I forrige uke gikk minifestivalen «Spis for en hundrings» av stabelen i Midt-Troms. Hos 22 spisesteder kunne du kjøpe deg et måltid til hundre kroner hver dag i fem dager.

Fikk 600 ekstra gjester

- Vi opplevde økning for hver dag som gikk. Vi har solgt 800 middager til hundre kroner med «Spis for en hundrings», og så har vi hatt rundt 600 ekstra middagsgjester i løpet av disse fem dagene, forteller Andreassen.

Han synes festivalen er et kjempefint tiltak for å få folk i Midt-Troms til å gå ut og spise.

- Det er et kjempebra tiltak for å trekke folk ut, og det er viktig at mange spisesteder er med slik at det blir attraktivt for folk. Og det var det jo i år med 22 spisesteder. Så kanskje er det nettopp noe slikt som skal til, for å få folk til å bli mer oppmerksom på det vi har å tilby i regionen, sier Andreassen.

Også andre spisesteder opplevde suksess med festivalen.

- Det var som en eksplosjon av folk. Det kom så mye folk at vi ble utsolgt, fortalte eier av Byens Bistro på Finnsnes, Svenja Hernes, i forrige uke.

På bensinstasjonen YX på Bardufoss opplevde de mer enn 100 prosent økning. Det kom så mye folk at bensinstasjonen også fikk bordbestilling.

Gjentar suksessen

Det er markedsavdelingen i Folkebladet som har tatt konseptet «Spis for en hundrings» til Midt-Troms.

- Det har vært kjempeartig og veldig lærerikt for oss dette. Og så har det vært veldig positivt for byen og hele Midt-Troms, sier markedssjef i Folkebladet Kirsti Pettersen.

- Vi har allerede bestemt at vi blir å gjenta suksessen med å arrangere «Spis for en hundrings» igjen til neste år, sier Pettersen.