– Vi skaut boligfeltkua i Skavmodalen (ovenfor boligfeltet på Tennevoll, journ.anm), sier jaktleder Bernhardt Halvorsen og dermed er bygda kvitt ei av to elgkyr som har skremt opp unger og voksne på tur til barnehage og skole flere vintre. Han er rimelig sikker på at dette er rett ku.

Forlenget jakta

Jakta kunne faktisk vært over for lenge siden men de har ventet til jaktlaget fikk rett dyr i kikkertsiktet.

- Vi har sett mye elg i år under jakta og venta med å felle til vi var sikre på at vi fikk felt ei av de to kyrne som har plaget folk i boligfeltet og sentralt på Tennevoll. Vi kunne vært tidligere ferdig, men måtte bruke litt mer tid, sier Halvorsen. Han legger til at det tidvis nesten var for varmt å jakte også med tanke på at dyret skal henge til mørning ei stund

Høy kvote

Dermed er årets kvote på tre dyr, to kalver og ei ku oppfylt på relativt kort tid. Han sier at de kun en gang tidligere har hatt en så høy kvote. Vanligvis er laget tildelt to dyr til jakta og med svært høy avskyting samt mye elg om vinteren ble laget i likhet med flere andre tildelt et ekstra dyr.

God bestand

- Det er jo beklagelig at vi må ta ut så mange produksjonsdyr, men alternativet er å skyte den om vinteren. Men da er den til gjengjeld lite egnet som menneskemat. Men må vi så må vi, sier han om fellinga av kua. Til gjengjeld er det sett mye produksjonsdyr under jakta og blant annet tre- fire kyr slik at det ikke er noen fare for bestanden.