Da må i så fall Magic North som står bak flere isprosjekter i Norge, bli enige med Aurora Park og Målselv Utvikling om vilkårene knyttet til at et slikt ishotell får sin plass like ved Aurora Park (det gamle Blånisselandet). Målselv Utvikling er eier av Aurora Park.

- Ikke nær noen oppstart

Hans-Petter Solvei driver Magic North i Bodø sammen med Kirsten Holmen. Han bekrefter overfor Folkebladet at man ikke er kommet til enighet med grunneierne om en samarbeidsform som Magic North ville være fornøyd med, og at det i dag ikke er noe som tilsier at det blir noen oppstart av ishotell i Målselv Fjellandsby. Han legger til at det er grunnen til at man ikke har gått med forhåndsannonseringer av en oppstart.

- Ville til Aurora Park

Styreleder Reidun Traasdahl i Mauken Utvikling kommer her med sin versjon av hvorfor Ishotellprosjektet foreløpig har stoppet opp.

– Når det gjelder planene om ishotell så er det jo Målselv Fjellandsby og Magic Ice som har forhandlet om dette over en lengre periode. I høst henvendte Magic Ice seg plutselig seg til oss, da de hadde oppdaget plassen utenfor Aurora Park.

– Vi svarte at det kunne være interresant, og det som var vårt utgangspunkt var at de kunne få disponere plassen her gratis til ishotell, da under forutsetning at blant annet festeavgift ble betalt av dem. Vi sa da at vi kunne ordne det slik at de i første omgang kunne ha dette arealet i to år, et tilbud vi mente var godt.

– Vi sa at vi kunne garantere leveranser og tjenester til alt ishotellet ville trenge. Og vi for vår del mente at et ishotellet som et nytt tilbud ville være ideelt.

Uenig om eierskap

Nilsen sier at det som stoppet et videre samarbeid var ønsket fra Magic Ice om et eierskap i Aurora Park.

– Da de sa at de ønsket majoriteten i et slikt eierskap sa vi stopp. Så det var egentlig spørsmålet om et framtidig eierskap i Aurora Park som så langt har satt en stopper for et samarbeid, sier Nilsen.

– Jeg synes vi hadde gitt dem et godt tilbud, og forstår egentlig ikke helt hvorfor de ikke ville akseptere de premissene vi la fram.

Reidun Traasdahl Nilsen som er styreleder i Mauken Utvikling og daglig leder i Aurora Park, håper at partene blir enige i denne saken. Foto: Rune Ottarsen