– Jeg synes det er fantastisk flott at de tar etterslepet med asfaltering av fylkesveiene her og at de endelig prioriterer utkanten. Veiene har vært nedprioriterte i årevis. I neste faste må resten over Salangseidet og i Spansdalen tas. Spesielt fiskerinæringa er avhengig av at veiene holder god standard men også pendlere, som det er mange av, må ha skikkelige veier, sier Jens Arvid Bratsberg. Han legger til at han er svært fornøyd med at kommunen i år også har prioritert å bruke penger på en skikkelig oppgradering av standarden.

Utgangspunktet

Tidligere i sommer ble det lagt om lag to kilometer på fylkesveien gjennom Soløy opp mot Fjellkysten. Her var veien i oppløsning slik at grusen kom fram og forsøk på å reparere endte i løse asfaltklumper. Nå er det særlig den hullete og høyt trafikkerte veien gjennom Tennevollgården og til og med krysset mellom Fv. 84 og 141 ved bensinstasjonen som får seg et løft samt tre kilometer på Salangseidet.

Fikk ekstra penger

– Det som skjer nå, har vi fått lovnad om tidligere, totalt dreier det seg om 4,7 kilometer. Jeg hadde et telefonisk møte med fylkesråd for samferdsel og miljø på fylket, Ivar B. Prestbakmo om den elendige tilstanden på fylkesveiene her, sier ordfører Bernhardt Halvorsen. Fylket kunne omdisponere noen midler til asfalt. Totalt dreier det seg om opp i mot fem millioner ekstra penger til dekkelegging i Lavangen.

– Vi kunne omdisponere midler innafor rammen da andre kontrakter ble noe rimeligere enn antatt. Dermed ble det mer asfaltdekke i Lavangen, forteller fylkesråd for samferdsel og miljø Prestbakmo. Han har ei ramme på totalt 100 millioner å bruke på 2.900 km fylkesveier og mener storting og regjering burde bevilge langt mer til formålet.

– Men det oppleves jo godt når det legges asfalt, sier Prestbakmo.

Vil ha mer

– Det var helt nødvendig å asfaltere, særlig gjennom Tennevollgården. Vi er glade for det vi får, men det trengs mer. Behovet er stort; vi var jo inni margen på veien, legger han til.

Totalt er det da lagt mellom seks og syv kilometer med asfalt på fylkesveiene i Lavangen. – For oss er dette siste dekkelegging for staten i år, sier Morten Killie ved dekkeleggeren på Tennevoll.

- Fantastisk flott at de tar etterslepet og at de prioriterer utkanten, et kjempetiltak, sier Jens Arvid Bratsberg men påpeker at det er mer igjen som trenger en oppgradering. Foto: Ulf Antonsen
På grunn av at fylket fikk noen midler til overs til dekkelegging, kunne nær fem millioner ekstra brukes på helt nedslitte fylkesveier i Lavangen, forteller fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo. Det er ordfører Bernhardt Halvorsen glad for. Foto: Ulf Antonsen