Fra toppen av det gamle posthuset på Silsand, som nå huser Bakeri Nostalgi og Sweet memories studio, skal firmaet ved årsskifte gå i gang med å bygge fire nye leiligheter. Det blir det andre prosjektet familiebedriften fra Husøy starter med i denne regionen.

– Vi jobber for det meste i Tromsø, da vi har hovedkontor der. Men i sommer fikk vi ferdigstilt et hus i Trollvika som vi selger, og over nyåret skal vi i gang med å bygge fire leiligheter i Silsand sentrum. Så du kan si vi har så vidt begynt å bygge i hjemlige trakter, forteller styreleder og medeier Anders Pettersen til Folkebladet.

Prosjekt

Videre forteller Pettersen at de har kjøpt flere eiendommer i Midt-Troms.

– Tanken er at vi skal bygge mer etterhvert, men vi må sondere markedet først. Vi tar ett prosjekt i gangen, men vi håper det vi jobber med nå går bra og salget går fort, men markedet styrer selv, så vi må bare vente å se, sier Pettersen.

Plan

Idéen med å bygge leilighetene på Silsand og på akkurat dette taket, har vært et ønske over flere år.

– Idéen kom for tre, kanskje fire år siden. Det ser ut til at det er et voksende marked på Silsand, folk vil bo sentralt og dette er så sentralt som det kommer, sier Pettersen.

Arbeidet med de 95 kvadratmeter store leilighetene har så vidt startet.

– Vi er i den spede begynnelse. Leilighetene skal være ferdig til sommeren og skal være leiligheter med tre soverom med god standard. Planen er at vi starter opp etter nyttår og de skal ferdigstilles til sommeren, forteller han.

På baksiden har det blitt etablert parkeing som skal tilknyttes leilighetene og de har startet klargjøringen av byggeprosjektet.

I 1991 registrerte firmaet seg, da i en helt annen bransje.

– Vi har jobbet med fiske og hatt en sjark i selskapet. Nå går denne ut og er et avsluttet kapittel i selskapet, informerer Pettersen.

I firmaet står hans bror Andre Fernando Pettersen registrert som daglig leder, og far Asmund Pettersen som styrets leder.

På baksiden kan en se at de har påbegynt forberedelsene, like over nyttår starter arbeidet. Foto: Carina Hansen