Silsandhallen er en av to kommunale haller i Lenvik. Fra før er det kjent at Silsandhallen har flere store utbedringer som må på plass, for at hallen skal være i god tilstand.

– Det er viktig at før vi snakker om å bygge nye store haller, så må kommunen ruste opp og vedlikeholde det vi har. Vedlikeholdet forsvinner ikke og blir som kjent bare verre. Vi kan ikke glemme det vi har i iver på noe nytt, sier Sandberg.

Totalgjennomgang

Hennes forslag for å bedre hallen, går ut på å skaffe seg en totaloversikt for å se nærmere på hva som skal gjøres.

– Kjøkken, tribune, hall og garderobe må gjøres noe med. Jeg vil at det skal tas en totalgjennomgang av hallen, og at man ser på mulighet for å ruste helt opp og kanskje bygge ut. Hallen regnes som å være storstua på Silsand. Den brukes til alle større arrangement, oppvisninger og konkurranser og den er i dårlig stand.

Spillemidler

I 2015 fikk Lenvik kommune 277.000 kroner i spillemidler fra kulturdepartementet og Troms fylkeskommune, for å blant annet legge nytt sportsgulv i Silsandhallen.

– To år etterpå er dette fortsatt ikke gjort. Dette må gjennomføres, eller så mister kommunen disse spillemidlene. Det er viktig at en ser totaliteten i kommunen både antall brukere og hva disse hallene skal brukes til i barnebyen, påpeker Sandberg.

Uforutsette problemer

I september stilte Sandberg spørsmål angående hallen til kommunestyret, og Geir Fredriksen, teknisk sjef i kommunen, forklarte at utbedringer ikke er blitt gjennomført grunnet uforutsette problemer.

– Før sommerferien i år fikk vi gjort noen undersøkelser i hallen. Da ble forholdene sjekket og det ble avdekket noen momenter som ikke var godt nok tenkt på i forhold til arbeidet spillemidlene skulle dekke. Det ble avdekket problemer i gulvet som hindrer oss i å legge parkett slik det først var tenkt. Og det elektriske anlegget hadde også en del problemer som skaper usikkerhet i forhold til oppgradering av lyset i hallen. Hallen bør utredes om kommunen ønsker et bedre fungerende anlegg i så tilfelle må dette vurderes i budsjettsammenheng, mer enn det kan jeg ikke si om saken på nåværende tidspunkt, sa Fredriksen til kommunestyret.

VEDLIKEHOLD: Line Miriam Sandberg (Frp) ønsker at kommunen skal vedlikeholde bygg i stedet for å bygge ny. Foto:Tom Benjaminsen, iTromso Foto: Tom Benjaminsen