På dugnad er grendeutvalget nå i gang med å føre opp en paviljong i den flotte vika i Stønesbotn hvor veifarende skal kunne sitte ned, slappe av, grille og se utover fjorden. Paviljongen blir tilrettelagt for rullestolbrukere.

– Denne plassen er ei perle, og vi har lyst til at flest mulig skal kunne bruke den, sier Evy Lind og Frode Tøllefsen i grendeutvalget.

Utvider tilbudet

I fjor ryddet grendeutvalget for skog og kratt, for å gjøre det mer trafikksikkert å bruke avkjøringa, og i vår satte de opp grillbu. Med paviljongen øker de tilbudet ytterligere.

– Det neste blir å få asfaltert og få på plass toalett og bygge en pir, eller kai, utover havet, som skal gjøre det lettere for rullestolbrukere å utnytte fiskemulighetene, sier Lind og Tøllefsen.

Fiskeeldorado

For det er fiske som er den store attraksjonen i Storvika. Fra land er det lett å hale inn både sei, torsk og makrell — og sågar laks og sjøørret — om fisken er i bettet.

– Her har vært tatt laks oppi 12 kilo, sier Frode.

Ellers er det en fin plass for bare å stoppe, fyre opp et bål og nyte den storslåtte utsikta utover Stønesbotn.

– Storvika har alltid vært en populær plass for rekreasjon, både blant turister og lokalbefolkning, sier Frode Tøllefsen.

Da grendeutvalget spurte grunneierne Anne Lise Eriksen og Jan Harald Hermansen om muligheten for å utvikle rekreasjonstilbudet bedre, var det ikke nei i deres munn. De så klare fordeler med å få bruken inn i mer ordnede former med hensyn til søppel og toalett. Samt ikke minst tilrettelegge Storvika for funksjonshemmede.

Folk er imponert

– Vi har fått mye ros for det vi har fått til så langt. Folk er impponert. Det er bare å håpe at folk tar vare på det og etterlater plassen i samme stand som da de kom, sier Frode.

– Men det har vært mye skjemaer å fylle ut og mye byråkrati underveis. Nå er imidlertid alle hindringer ryddet av veien, sier Evy.

Blant annet har arbeidet med paviljongen stått litt i stampe i påvente av de siste nødvendige tillatelser. Men fra og med tirsdag ettermiddag var dugnadsgjengen i gang igjen.

– Det er sånn det er. Skal vi få ting gjort må vi tigge penger og ta det på dugnad. Det er vi vant med, og det synes vi bare er trivelig og sosialt, sier Frode.

– Når skal dere være ferdig?

– Vi satser på å ha innvielse til helga.

Grendeutvalget har fått støtte fra Lenvik kommune til tiltaket, og Sparebanken Nord-Norge har gått inn med 100.000 kroner. I tillegg har det vanket støtte fra Norway Royal Salmon og maskineier Ronny Pettersen i Rossfjord har bidratt med grus, for å nevne noen sponsorer. Grendeutvalget er takknemlig for støtten.

Evy Lind og Frode Tøllefsen understreker imidlertid at plassen ikke er ment for camping og overnatting.

– Til det har vi en flott campingplass rett bortenfor Storvika, Fjordbotn Camping, sier de.

– Storvika er en flott plass. Vi ønsker å legge til rette for at alle — også funksjonshemmede — skal kunne bruke vika, sier leder av Botnhamn grendeutvalg, Evy Lind. Foto: Vidar Bjørkli
– Vi satser på å ha paviljongen ferdig til helga, sier Frode Tøllefsen. Foto: Vidar Bjørkli
Det gror i dugnadsmiljøet i Botnhamn. Skoleeleven Sebastian Rydningen er med på dugnaden i Storvika. Foto: Vidar Bjørkli