– Vi tror at Nord-Norge er en av stedene som blir å få vekst i oppdrettsnæringa i årene som kommer, svarer daglig leder for Frøy-gruppen, Helge Gåsø, på spørsmål om hvorfor de valgte å kjøpe opp NCS.

Kjøper opp Finnsnes-bedrift - les saken her.

Oppkjøpet kommer på initiativ fra daglig leder i NCS, Daniel Jensen. Frøy-gruppen blir nå 100 prosents eier av selskapet, hvor Jack Jensen og Daniel Jensen frem til nå eide 50 prosent av aksjene hver. Noen kjøpesum vil Gåsø ikke gå ut med. NCS, som ble stifta i 2014, har på kort tid erverva seg ti båter og nesten 50 ansatte. I 2017 venter NCS å omsette for rundt 100 millioner kroner.

Mer enn doblet inntektene på et år - les saken her.

Ressurser

«Don›t change a winning team», er det er ordtak som heter. Frøy-gruppen kommer inn som eiere, men har ikke planer om store omveltninger.

– Frøy-gruppen har ikke konkrete planer for endringer i NCS, ut over å bygge videre på det som er der i dag. Vi kommer ikke til å gjøre store forandringer i det korte bildet. NCS kommer til å drive fra basen på Finnsnes med dagens ledelse. Arbeidsplassene blir fortsatt som før, og de ansatte får ikke merkbare endringer. NCS blir å drifte som et selvstendig selskap. Hvordan det blir etter hvert har vi ikke tatt stilling til, sier Gåsø, og fortsetter:

– Vi kommer til Troms fordi vi har ressurser til å bygge selskapet større, og ressurser gir rom for videre vekst.

Kjent

Frøy-gruppen server primært brønn- og servicebåter rundt oppdrettsnæringa, og har Trøndelag som hovedområde.

– Vi har jobba lenge i bransjen, og vi kan derfor en del om bransjen. Fra før er jeg styreleder i NRS, og jeg kjenner derfor Nord-Norge relativt godt. At vi som eiere kjenner landsdelen godt er ikke noen ulempe, sier Gåsø.

Norway Royal Salmon (NRS) er tungt inne i senjaregionen gjennom eierskap i NRS Troms (Nord-Senja laks), Wilsgård og Nor Seafood.

NCS har selv tatt initiativ til giftemålet.

– Dette fordi Frøy ville kunne bidra til videre utvikling av selskapets strategi for vekst, ansatte, båtpark og kundeforhold, sier Daniel Jensen til avisa Hitra-Frøya.