- Det er trasig å se at huset er blitt flammenes rov. Bare pipa står igjen, sier Gerd, som bor like i nærheten av barndomshjemmet i Tranøybotn, på andre sida av veien.

Grytidlig onsdag morgen våknet hun av støy fra biler utenfor huset. Hun trodde først det var elgjegere som var i sving.

Ikke bebodd

Men da hun kikket ut av vinduet så hun bare masse røyk.

Huset var ikke bebodd. Gerd forteller at det er søsteren hennes, Ingrid Evensen, eller Ritta som hun også kalles, som bor i Hammerfest, som eier det.

- Noe av det første jeg gjorde var å ringe til henne. Hun syntes det var trist.

Selv om huset var gammelt var det restaurert og beboelig. Til tider har det vært utleid. Det var bestefaren til Gerd, Edvin Takøy, som fikk det bygget før krigen. Senere ble det overtatt av foreldrene til Gerd, Olava og Egil Strøm.

- Helt overtent

Brannsjef i Tranøy, Fred Inge Fredriksen, forteller at huset var helt overtent da de kom til cirka 05.45-06.00.

- Alarmen gikk klokka 05.30. Det var en forbipasserende som meldte fra til 110-sentralen. Da vi kom til, var huset fullstendig overtent og det var lite vi kunne gjøre. Vi konsentrerte oss derfor om å forhindre at et anneks og skogen like ved ble antent, sier Fredriksen.

- Har du noen formening om brannårsaken?

- Nei, vi har ingen formening om brannårsaken. Brannstedet blir nå avsperret, så blir dette en sak for politiet å finne ut av.

Fredriksen og alle andre priser seg bare lykkelig over at det ikke befant seg folk i huset, spesielt med tanke på tidspunktet brannen brøt ut.

Gerd Strøm Kristiansen synes det er trasig at barndomshjemmet i Tranøybotn ble flammenes rov onsdag morgen. Foto: Vidar Bjørkli
- Det var full overtenning da vi kom til. Vi konsentrerte oss derfor om å hindre at brannen spredte seg til et anneks og til skogen like ved, sier brannsjef Fred Inge Fredriksen. Foto: Vidar Bjørkli