Det sier meteorologikonsulent Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

- Det gode høstværet vi har hatt til nå fortsetter også denne uka. Det blir tørt og ikke spesielt mye nedbør. Men temperaturene blir ikke så høy som de har vært. Vi kan vente dagtemperaturer på rundt 10 grader, og antagelig også nattefrost på indre strøk, sier Skoglund.

Regn i vente

Fram mot helga kan det komme noen drypp i form av regn.

- Slik det ser ut nå kan det komme noen regndrypp på fredag og med gråvær og litt regn på lørdag og søndag. På natta er det fare for at nedbøren kan komme som snø og sludd på innlandet, der nattetemperaturen kan falle til 1-2 minusgrader. I disse strøkene må bilistene vurdere om de skal skifte til vinterdekk eller piggdekk, sier Skoglund.

På topptur i godværet

I helga ble det satt varmerekorder i fleng med temperaturer opp mot 20 grader i Midt-Troms.

Ina-Helén Pedersen og Kenneth Slorafoss fra Finnsnes benyttet det knallgode været til en tur på Vassbruntinden, Lenviks høyeste fjell med sine 1.203 meter over havet.

- Selv på toppen, i så stor høyde, var det varmt og skjønt. Det var en fantastisk fin tur. Herlig med så godt vær. Det har vi ikke vært bortskjemt med denne sommeren, sier Ine-Helén Pedersen og legger til at fjellturen ga mersmak.

- Vi satser på flere fjellturer, og håper godværet vil vare ved, sier hun.