I dag mandag vil Hanssen politianmelde forholdet.

- Det er ganske alvorlig, dette, sett med vår øyne, sier Hanssen.

Senja Lefsebakeri var i helga i Tromsø og hadde utsalg på bil- og caravanmessa og ved K1.

Søndag ble Hanssen oppringt av en kunde som i løpet av helga hadde handlet hos han.

- Han hadde funnet et glassbrått i en smultring. Jeg svarte han først at dette ikke gikk an, for vi har ikke noe glass i tilknytning til produksjonen. Men da kunden sendte bilde av smultringen med glassbiten i, vises det klart at dette er et glassbrått som har ligget inne i deigen, og at det ikke er tvil om at det kunden sier, er riktig. Konklusjonen er derfor at noen må ha plantet glassbiten i melet. Det er uforståelig hvordan den har greid å komme gjennom produksjonsprosessen uten å bli pulverisert, sier Steve Hanssen.

Advarte kundene

Han la søndag ut bildet på Senja Lefsebakeris side på Facebook der han advarte kunder mot faren for glassbiter i smultringene som ble solgt i Tromsø.

- Vi skal selvfølgelig erstatte varene. Dette er en lei sak for oss.

Innbrudd

I ettertid setter Hanssen hendelsen i sammenheng med et innbrudd han hadde i bilen under Smak-festivalen i Tromsø lørdag for vel en uke siden.

- Under dette innbruddet ble det begått hærverk ved at smultringemaskinen ble satt ut av spill. En vital del på maskinen ble knekt. Den eller de som gjorde dette, må ha visst hva de gjorde. De må ha hatt kunnskaper om maskinen for å sette den ut av funksjon. Ingen ting annet i bilen var rørt. Når jeg nå legger to og to sammen, ser jeg at de samtidig må ha plantet glass opp i melet vårt. Vi hadde godt salg av smultringer på fredag, og tapte mye på at vi ikke kunne følge opp på lørdag.

I forbindelse med innbruddet oppdaget Hanssen også at alle hjulboltene på høyre bakhjul var løsnet.

Sabotasje?

- Er det sabotasje du er utsatt for?

- Ja, jeg begynner å lure på om det er sabotasje. Når vi ikke har noe glass i tilknytning til produksjonen — alt av beholdere er i plast — så må dette glasset være plantet.

- Hvem kan ha hatt interesse av å gjøre noe slikt?

- Det er det store spørsmålet. Jeg har ingen formening om det.

Søndag kveld sørget Hanssen for å sikte melet.

- Det ser ut som om det kom flere glasspartikler ut av melet. Dette skal politiet nå få se nøyere på. Både melet og dunkene vil likevel bli kastet.

Innehaver av Senja Lefsebakeri Steve Kristian Hanssen ser alvorlig på at noen kan ha plantet glass i melet som ble brukt til smultringeproduksjon. Foto: Amund Hansen