«Strand Senior» ankom søndag morgen til Senjahopen med en last på 420 tonn makrell. Makrellen var fanget ute i havet vest for Kristiansund fredag.

– Det er veldig bra å være i gang igjen. Nå gjør vi det vi skal; å produsere, og ikke stå stille og drive vedlikehold som vi har gjort siden vi produserte islandslodde i mars, sier daglig leder Henning Grande.

Han har 12 ansatte på jobb søndag for å pakke og fryse inn lasta til «Strand Senior».

- Produksjonen går greit, men det er selvfølgelig noen småfeil, noe en må regne med når fabrikken har stått stille sju-åtte måneder. Vi håper å være ferdig med innfrysningen til i halvåtte-tida søndag kveld.

Fra sidelinja

Makrellfisket kom i gang for to-tre uker siden og Grande og hans ansatte har til nå måttet følge det fra sidelinja, ettersom ingen båter har valgt å by ut fangster så langt nord som til Senjahopen.

«Strand Senior» var den første til å utvide utbudsområdet. Etterhvert har flere nå gjort det samme. Det er Grande fornøyd med.

Fangst til 4 millioner

- Det er bra at flere ser at det går an å gå oppover. Vi må selvfølgelig strekke oss langt på budene for å få fangster. Det er som alltid en kamp om råstoffet.  I motsetning til produsentene i sør har vi ikke fordelen med å ligge nærmere markedet.

Fangsten til «Strand Senior» måtte han ut med cirka 10 kroner kiloet for, eller totalt cirka 4 millioner kroner.