Fylkesrådet behandlet i sitt møte sist uke tildeling av spillemidler til kulturbygg (desentralisert ordning).

Fylkesrådet hadde knappe 2,1 millioner kroner til fordeling.

På bordet lå 10 søknader med en godkjent søknadssum på tilsammen 11,1 millioner kroner.

Blant søknadene var det en fra Solli samfunnshus på 2,8 millioner kroner og en fra Vesterfjell grendehus på 54.000 kroner.

Innafor ramma ble det kun funnet rom for å bevilge penger til Senter for Nordlige folk i Kåfjord (1,5 millioner) og Kiilgården kulturbygg i Skjervøy (400.000 kroner).

Bygger om for å øke tilgjengeligheten For rullestolbrukere og folk som er dårlige til beins er Solli samfunnshus et vanskelig sted å besøke. Det jobbes det nå med å endre på. Beklager

I vedtaket som ble gjort beklager fylkesrådet på det sterkeste at det i 2017 er en ytterligere nedgang i rammebeløpet til desentralisert ordning for kulturbygg, ei ordning som fylkesrådet mener har mye å si for å utvikle robuste bomiljøer.

Fylkesrådet understreker overfor Regjeringen og Kulturdepartementet betydningen av at denne ordningen opprettholdes og økes til minimum samme nivå som i 2015.

Fylkesrådet påpeker at behovet for midler til kulturbygg ikke blir mindre i årene som kommer.

I så måte vises det til at flere store regionale prosjekter er under planlegging, så som utstillingslokaler i Lenvik og Øvre Salangen grendehus. Sistnevnte er pilot i Rom for kultur.

Solli og Vesterfjell

Solli samfunnshus skal bygge ut huset med et nytt inngangsparti, storsal med scene, innlastningsplattform og garderobe, og hadde til årets tildeling levert en fornyet søknad om spillemidler. Solli samfunnshus er også pilot i Rom for kultur.

Vesterfjell grendehus hadde levert en ny søknad som gjaldt ferdigstilling av renovering av nybygget.