Det er barneby-sjefen Ulv Røsok Holmer, svært fornøyd med.

– Vi har registrert at flere og flere blir med på «Aktiv høstferie». I fjor må det ha vært rundt 60 deltakere og slik det er nå, ser det ut til å øke. For enkelte familier løser man en krise hvor foreldre jobber, men barna ikke har skole. På den måten blir det en samfunnsmessig gevinst i vårt samfunn, hvor vi er avhengige av å ta vare på hverandre, sier barneby-sjefen.

Digital plattform

Han tror årsaken til at det går mot økning og rekorddeltakelse, har noe med at påmeldingen nå har blitt digitalisert.

– Gratistilbudet har vært populært siden oppstarten når Barnebyen var et prosjekt. Den dramatiske økningen rundt påmeldingen i år, tror jeg har noe med at vi har lansert digital påmelding. Et mål lengre ute er å legge oss på en mer digital plattform, og da måtte vi gå bort fra papirformen slik det har vært forgående år. Vi ønsker å gå for en mest mulig tilgjengelig løsning og det har dette vist seg å være. Vi har blant annet testet påmelding på mobil, og den funket veldig bra, sier Røsok Holmer.

Aktiviteter

«Aktiv høstferie» foregår over to dager, 5 og 6. oktober. Barnebyen har fokus på folkehelse og fokus på at det skal være enkelt for folk å være med.

– På første dag skal vi på appelsinhaugen og i Fil hallen der vår samarbeidspartner, Fil turn, skal å ha et opplegg. På fredag skal vi ut i Silsandmarka i gapahuk og ved storvannet. Da går vi for litt mer naturpreget aktiviteter, både lek og noen oppgaveløsning i grupper. Så kan vi lage kunstverk av naturen og det blir store muligheter for tur om noen ønsker det, sier barneby-sjefen.

Videre forteller han at de prøver å dele opp gruppene, det har funket bra tidligere.

– Vi registrerer at det er veldig mange som setter pris på at vi har dette tilbudet, og vi har mange forskjellige barn og unge som deltar. De krever forskjellige ting, noen er mer vant til tur og fjell, andre er mer gira på gruppelek . Så vi prøver å forskjellig opplegg for å imøtekomme mange, sier Røsok Holmer.

Påmeldingen går ut 1. oktober og barneby-sjefen sier de ikke har lagt noe tak på deltakelsen enda.

– Det skal være forsvarlig og vi skal ha nok voksne til å dekke deltakelsen av barna, men vi har ikke satt et tak enda. Vi får se det litt an ut fra påmeldingen, men et godt opplegg skal det bli, forsikrer han.

Fil turn skal ha et opplegg under årets høstferie. Her ser vi Martin Bernhard Lund i luftig svev på barneturnstevnet tidligere i år. Foto: Stein Wilhelmsen