Rådmann Erla Sverdrup innkalte til ekstraordinært møte 20. september i formannskapet etter at Folkebladet slo opp saken om at Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) felte Dyrøy kommune.

Tar det på alvor

– Rådmann ser viktigheten av å orientere formannskapet og ba derfor om et møte for synliggjøre for politikerne i Dyrøy kommune at rådmann tar dette på alvor. Rådmann har tidligere pekt på administrasjonens utfordringer i forhold til internkontroll. Første gang i Årsmeldingen for 2014, skriver Sverdrup.

Skal møte entreprenør

KOFA-saken dreide seg om anbudsrunde om riving, sanering, montering og levering av ny pumpestasjon. Men Sverdrup tar også opp forvaltningsrevisjonen som ble bestilt av kontrollutvalget, fordi den utdyper det som omtales i avisoppslaget. I rapporten kommer det fram at i nesten halvparten av gjennomgåtte saker om offentlige anskaffelser i 2014 og 2015 var det regelbrudd. Sverdrup trekker fram at hun har hatt en god og konstruktiv dialog med KOMrev Nord før rapporten var ferdig og at dette har bidratt til økt kompetanse i administrasjonen.

I formannskapets enstemmige vedtak heter det at de tar dommen fra KOFA til etterretning og forventer at rådmannens forslag til tiltak følges opp. Videre bemyndiges ordføreren til å følge opp entreprenør med et møte. I tillegg skal saken tas opp igjen i formannskapsmøte 27. september.