Temamøtet på Senja videregående skole på Gibostad arrangeres i forbindelse med at det for tida utarbeides en regional næringsplan for Midt-Troms. Aktører fra sjømatnæringa i Midt-Troms er sammen med øvrig næringsliv i regionen, kommunene og kunnskapsinstitusjoner invitert til å delta på møtet. Her vil deltakerne oppfordres til å komme med sine innspill til strategier for å tilrettelegge for vekst og utvikling i regionens sjømatnæring.

Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen, som leder Midt-Troms regionråd og styringsgruppa for den regionale næringsplanen, gleder seg.

- Sjømatnæringa er den største vekstnæringa i vår region, og jeg ser fram til at Midt-Troms får en felles plan for å tilrettelegge for vekst og utvikling i vårt område, sier Sivertsen.

Forene krefter

Sivertsen er også en av innlederne til temamøtet.

– Vårt mål med den regionale næringsplanen er å forene kreftene i Midt-Troms og hente ut det store potensialet innenfor satsingsområdene sjø, reiseliv og forsvar, samt bygge et attraktivt og sterkt bo- og arbeidsmarked imellom byene nord og sør i fylket, sier Sivertsen.

Andre som stiller på temamøtet er Roy Robertsen ved Nofima, som skal presentere ringvirkninger fra sjømatnæringa i regionen, samt instituttleder ved Norges Fiskerihøgskole, Universitetet i Tromsø, Kathrine Tveiterås.

Gruppearbeid

Under temamøtet vil også faktorer som kunnskap og rekruttering belyses. Her vil det bli innledninger fra kunnskapsinstitusjoner og de som jobber med rekruttering til sjømatnæringa i regionen, blant annet fra leder Janita Pettersen Simonsen i Blått kompetansesenter nord, samt fra Senja videregående skole skole, Studiesenteret Finnsnes, Ungt Entreprenørskap og Opplæringskontoret for fiskerifag.

Etter innledningene inviteres deltakerne til gruppearbeid og innspill til regional næringsplan med vekt på tilrettelegging for utvikling i sjømatnæringa.

Det er Senja Næringshage som har fått oppdraget med å lage en felles regional næringsplan for Midt-Troms i samarbeid med Byregionprogrammet og kommunene i regionen.