Tidligere har den gamle delen av sykehjemmet fått fokus på grunn av manglende ventilasjonsanlegg. Pårørende har stått fram i Folkebladet og fortalt om dårlig inneklima og at det har vært slik i over fem år. Det gjorde at Arbeidstilsynet kom på banen av hensyn til arbeidsmiljøet for de ansatte.

Trette og uopplagte ansatte

Men i ettertid har tilsynet mottatt dokumentasjon der det kommer fram at ventilasjonsanlegget også i den nye delen av sykehjemmet ikke sirkulerer luft.

I dokumentasjonen tilsynet har mottatt kommer det fram at det medfører dårlig lukt og luft, og går utover både ansatte og beboere. Ansatte føler seg trett og uopplagte gjennom arbeidsdagen.

Ber om redegjørelse

– Vurderer dere at det er nødvendig med strakstiltak?

– Vi ber også om protokoll fra møte i Arbeidsmiljøutvalget da denne saken var oppe for å se hva som ble vedtatt. Vi ber også om en redegjørelse for hvordan de vil sikre ventilasjon i den nye delen av bygget. Videre ber vi om en kopi av kommunenes avviksrutiner og stiller spørsmål om hvorfor de avvikene rundt ventilasjonsanlegget som blir meldt inn ikke blir fulgt opp, sier Vaeng.