Satte plastkurv ved vedovnen – da brøt det ut brann

Ei kvinne er bøtelagt etter en brann på Finnsnes i november 2016.

Brann Det oppstod brann i en bolig på Finnsnes i november i fjor.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Kvinna i begynnelsen av 30-årene er av politimesteren i Troms ilagt en bot på 8.000 kroner for å ha brutt brann- og eksplosjonsvernlovens bestemmelse «hvoretter enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges».

Bakgrunnen er en brann som oppstod på Finnsnes i november i fjor. Årsaken til hendelsen var nemlig at kvinna hadde plassert en skittentøyskurv av plast for nært inntil vedovnen som det var fyr i. Plasten smeltet som en følge av varmen, og videre oppstod brannen.

Dersom boten ikke betales eller inndrives, må kvinna 16 dager i fengsel.