På sakskartet til formannskapet i Torsken kommune tirsdag stod to nokså oppsiktsvekkende saker sett fra et regionalt perspektiv. Politikerne skulle nemlig ta stilling til om kommunen skulle si fra seg sine medlemsskap i Visit Senja og Midt-Troms museum. Bakgrunnen for at utmelding overhodet kom opp til vurdering, var at de i kommunen er litt misfornøyde med tjenestene de får fra de to regionale organisasjonene.

Utsatt behandling

– For å ta Visit Senja først kan jeg si at skepsisen fortsatt er der. Reiselivssjefen hadde imidlertid ikke anledning til å stille i formannskapet tirsdag, og vi bestemte oss derfor for å ta denne saken videre til kommunestyret 10. oktober. Reiselivssjefen kommer til å bli invitert til å delta der, sier ordfører Flakstad.

Bedre dialog

Spørsmålet som gjaldt Midt-Troms museum ble behandlet av formannskapet. Museumsdirektør Lisa Gay Bostwick fra Midt-Troms museum stilte i den anledning opp i forbindelse med det politiske møtet.

– Vi vedtok å avvente en eventuell oppsigelse av Midt-Troms museum. Samtidig er vi blitt enige om å arbeide aktivt for å bedre dialogen mellom Torsken kommune og museet og med det forsøke å få til mer aktivitet i Torsken, sier Flakstad.

Han omtaler møtet mellom formannskapspolitikerne og museumsdirektøren som konstruktivt.

– Vi fikk luftet vår misnøye, og vi ble enige fra begge sider om å prøve å få til en bedre dialog og at vi begge har en jobb å gjøre. Ankepunktet museumsdirektøren brakte til bordet var at vi i kommunen ikke har noe historielag, venneforening eller lignende, noe som gjør det vanskeligere å få til et bindeledd mellom kommunen og museet. Fra kommunen side tar vi tak i dette og prøver og få dannet ei forening.

Torsken-ordfører Fred Ove Flakstad sier at de både fra Torsken kommune og Midt-Troms museum skal jobbe for å få til en bedre dialog fremover. Foto: Maria Holm Simonsen