Lanseres som statsråd i ny Solberg-regjering

Landsdelens største avis lanserer Lenviks ordfører Geir Inge Sivertsen som statsråd i Erna Solbergs nye regjering.

KANDIDAT Nordlys trekker frem Geir Inge Sivertsen som en nordnorsk kandidat som statsråd i en ny Erna Solberg-regjering. Bildet er tatt på Husøy.  Foto: PRIVAT

nyheter

Etter mandagens valg er det klinkende klart at Erna Solberg kommer til å styre landet inn i en ny fireårsperiode, sammen med Fremskrittspartiet.

Og i nord er det etter valget fokus på om det blir plukket ut noen fra Nord-Norge når den nye regjeringa skal settes sammen.

– For den nye arktiske regionen i nord er det avgjørende med posisjoner i regjeringsapparatet, skriver landsdelens største avis Nordlys på lederplass.

– Nøklene til Samferdelsdepartementet og/eller Næringsdepartementet  burde være ambisjonen for en region som tar mål av seg til å bli et drivhjul i den nasjonale verdiskapningen, skriver avisen videre.

Sjekk de endelige valgresultatene for Midt-Troms

På lederplass trekkes Lenviks ordfører Geir Inge Sivertsen frem som en het kandidat til en statsrådspost.

– Han har bred politisk erfaring, også som leder i Troms Høyre, og nyter høy tillit i Høyres ledelse. Måten han har bidratt til å samle Senja til en storkommune på, har imponert mange, heter det videre på lederplass i avisen.

FRPs nestleder Per Sandberg, som bor på Silsand, regnes som sikker medlem av den nye regjeringen. Regina Alexandrova (Høyre) fra Bardu trekkes frem som en av flere statssekretærer med nordnorsk bakgrunn.

Les alt om valget her

Folkebladet-TV: Se hele eller deler av vår valgsending i reprise her