Skulle Per Willy Amundsen få ministerpost og Kristian Wilsgård (Frp) fra Torsken dermed får plass på Stortinget, blir utbedring av fylkesveiene den viktigste saken for Wilsgård.

Valgresultatet viser borgerlig flertall, og Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 15,3 prosent på landsbasis, og 18,3 i Troms, noe som er omtrent like stor oppslutning som for fire år siden. Det er Kristian Wilsgård fra Torsken, nå bosatt i Tromsø, godt fornøyd med.

– Vi hadde fantastisk gode resultater. Vi ser jo at vi får bred støtte i folket, og det tenker jeg er tegn på at vi har hatt stabil og trygg styring av landet de fire siste årene, sier han.

Plass på tinget

Wilsgård er Troms Frp sin andrekandidat på stortingslista. Selv om Frp i Troms kun får ett mandat inn, er det likevel godt mulig at Wilsgård inntar Tromsbenken. For om førstekandidaten i Troms, Per Willy Amundsen, fortsatt blir sittende i regjering rykker Wilsgård opp og inn i Stortinget.

– Det er utrolig spennende. Vi får se hvordan regjeringsforhandlingene skrider frem og hva som blir resultatet, sier Wilsgård til Folkebladet tirsdag.

Fylkesveiene

Om Wilsgård kommer inn på Stortinget blir utbedring av fylkesveiene den viktigste saken for han å jobbe for.

– Jeg er veldig opptatt av fylkesveiene, og spesielt ønsker jeg å få på plass dette med sjømatveiene, sier Wilsgård og nevner spesielt at han kunne tenke seg å jobbe for å få igjennom Sjømatklyngens punkter på hva som må til for å løse de infrastrukturelle kjerneproblemene.