Rådmennenes ledergrupper i kommunene Berg, Lenvik, Tranøy og Torsken var fredag samlet på Skaland for å diskutere fremdriften i arbeidet med å skape Senja kommune fra 2020. Totalt 23 administrative ledere deltok på møtet, som i en pressemelding beskrives som preget av god og konstruktiv dialog og debatt.

Imponert rådmann

Etter møtet var Gjerpe meget imponert over positiviteten og entusiasmen fra ledergruppene.

– Dette var ett utrolig effektivt og konstruktivt møte. Alle viser stor vilje til å finne gode løsninger, både nå og for fremtiden. Vi må ikke glemme historikken i forhold til prosessen, og ut i fra dette er viljen til å finne gode løsninger stor, og tonen mellom lederne meget positiv, poengterer Gjerpe.

Møtene er nedfelt i styringsdokumentet som er førende for alt arbeid som gjennomføres mot å etablere ny kommune. For første gang deltok også Torsken kommune på møtet.

En felles utfordring

Samarbeid over "grensene"

Det ble også brukt tid på å gå gjennom kommunenes gjeldende utfordringer med ledige stillinger. Dette gjaldt spesielt sentrale områder som oppvekst, økonomi, helse- og omsorg og teknisk. Fokus her var om kommunene kunne bidra med kapasitet til å løse administrative oppgaver for de andre Senja-kommunene, etter vertskommuneprinsippet. Allerede er det etablert løsninger der ledig kapasitet hos andre kommuner utnyttes, og i fremtiden vil dette bli økende.

På stormøtet ble det blant annet brukt tid på å gå gjennom kommunenes gjeldende utfordringer med ledige stillinger. Foto: Arve Svestad, Lenvik kommune
Totalt deltok 23 administrative leder på det felles stormøtet. Foto: Arve Svestad, Lenvik kommune