Tilfeldigheter gjorde at Grimsbo søkte seg til stillingen som hotellsjef på Rundhaug Gjestegård. Etterhvert viste det seg at hun hadde en sterkere tilknytning til stedet.

– Jeg er halvt fra Målselv ettersom min mor er herfra. Hun vokste opp på bestemors gård som vi ofte ferierte på. Når jeg så at gården kom til salgs flyttet jeg fra Tromsø og kjøpte den. Det jeg ikke visste da jeg søkte på jobben var at bestemor faktisk arbeidet i mange år på hotellet. Dette var skjebnen. Nå har jeg overtatt både gården og jobben hennes. Det artige er at jeg er oppkalt etter henne, vi heter faktisk akkurat det samme. ler Grimsbo.

Planer

Hun har stor tro på den historiske gjestegården og har mange tanker om fremtiden.

– Jeg tro på prosjektet, på gården og hotellet. Jeg brenner for dette og det tror jeg skimtet gjennom i søknaden. Jeg er opptatt av menneskene i bygda, historien, de som besøker og å kunne beholde det gamle. Oppover årene har flere ting blitt lagt ned, og her på Rundhaug Gjestegård går det oppover, det er noe å hente her. Jeg har mange tanker og forslag og det tror jeg Reidun også har, sier Grimsbo.

Frisk pust

Hun tror at gjestegården trenger et frisk pust, noe også hotelldirektør og eier av Rundhaug gjestegård enes i.

– Gjertrud har et stort engasjement for å få til gjestegården og det tror jeg er veldig viktig. En må ha motivasjon for å få dette til. For meg som skal holde dette oppe er det veldig viktig å ha noen som deler de samme drømmene slik at vi kan stå på sammen. Vi hadde mange gode søkere til jobben. Gjertrud er en flott dame og helt riktig for jobben, sier Reidun Traasdahl Nilsen til Folkebladet.

Lokal

I det som etterhvert har blitt et økende marked håper direktøren at også de lokale vil ta del i planene for gjestegården.

– Når Gjertrud starter i jobben denne måneden, skal hun begynne med møte- og konferanse. Hun blir kastet rett ut i det. Denne høsten ser vi at det er en økende vekst for oss på akkurat dette området. Det betyr mye at de lokale bruker oss. I tillegg har turismen tatt seg opp med både nordlysturisme og fisketurisme. Før måtte vi oppsøke de, nå er det ikke bare slik. Det er veldig gledelig, sier Traasdahl Nilsen.

Snu

– Vi skal fremover snu en del kort. En av tingene jeg har drømt om i mange år, er å få ut mer av lokalhistorien. Gjestegården er fin og sjarmerende, men vi ønsker at gjesten skal synes det er interessant å komme hit også på grunn av historien. Her tror jeg vi har potensiale til å hente ut både fra norsk og utenlandsk marked. Det er et tøft og slitsomt yrke til tider, men veldig givende. Dette yrket krever sin dame, men dette tror jeg vår nye hotellsjef kommer til å takle kjempefint, avslutter Traasdahl Nilsen.

RIKTIG: Reidun Traasdahl Nilsen (til venstre) er fornøyd med å få Grimsbo til gjestegården.