Det er partiets politikk på nasjonalt nivå, som har fått Rubach til å skille part med partiet.

– Utmeldinga kommer av politikken som føres og egentlig har blitt ført i lang tid. Det gjelder spesielt politikken for Senja og for Nord-Norge. Man ser bare på veiene og fergesystemet. Dessverre har Ap vært helt fraværende i flere år. Veiene er snart ikke fremkommelige, og man får ingen ordning på fergene. Vi i turistbransjen ser resultatet og får trykken når infrastrukturen ikke er der.

– Hvorfor melder du deg ut nå?

– Vi er tålmodige mennesker, som håper ting ordner seg, men nå har begeret rent over. For eksempel har vi hatt Gryllefjord-ferga i 21 år, men det skjer ingenting med den, og vi vet ikke om den går neste år. Prestbakmo sier at penger så skal vi alltids få ferge på plass, uten at pengene kommer fra sentralt hold.

Snudd

Rubach har gjort en helomvending, og støtter dagens regjering med Høyre og FrP.

–Jeg ønsker å være politisk engasjert, men så det her med parti. Det er så mye rart i politikken at det blir vanskelig å velge. Det jeg peker meg ut, som er veldig bra for mitt vedkomne er dagens politikk på innvandring, vei og jernbane. FrP har fronta dette veldig bra, og jeg håper endelig regjeringa vi har nå blir å fortsette. Alt tar sin tid, men de godt i gang, mener Rubach.

Endra

Rubach mener man mangler klare stemmer fra nord.

– Ap har dessverre representanter i Stortinget for Troms, som jeg har kritisert, og mener med fullt alvor at ikke vært tilstede. Det nytter ikke å komme med nye lovnader nå, når det ikke skjer noe. Jeg kjenner ikke igjen partiet fra noen år tilbake. Med Karl Erik Schøtt Pedersen og fiskeriminister Jan Henry T Olsen, hadde man klare stemmer for Nord-Norge.

Samarbeid

Lokalt i Berg kommune fortsetter Rubach som uavhengig representant i kommunestyret.

– Jeg har gitt beskjed og fått aksept for at jeg sitter uavhengig representant, men at jeg vil støtte Ap-gruppa i Berg kommune. Ap-gruppa i Berg er fantastisk og jobber godt i lag. Selvfølgelig er det en del uenighet, men har kommer vi frem til noe. Det er den nasjonale politikk som har ført ut av Ap.