– Det er veldig gøy med friluftskole; i dag plukka vi molter og i går blåbær. Og så er det artig å være ute, leke og lære nye ting som allemannsretten og sette opp telt, lære om kart og kompass, sier Aurora som er med friluftsskolen tirsdag når de vandrer langs den nye krigsminnesløypa.

Nyåpna løype

Løypa er nyåpna og ungene gikk traseen mellom Lapphaugen og til den gamle barnehagen ved Søndre Fossbakk guidet av Svein Sæther og Bjørnar Lundberg. Regnbyger la tydeligvis ikke noen demper på turen når smilende unger stiller opp til en fotoseanse.

Mer ute

Friluftskolen arrangeres for tredje året på rad i et samarbeid mellom Frivilligsentralen, Fjellvandrerlaget og Flyktningetjenesten.

– Hensikten er å få ungen ut på tur og lære å være ute i naturen, sier leder av frivilligsentralen, Kolbjørn Sjøseth. Han mener ungene generelt sitter for mye inne og stirrer på en skjerm.

– Det er ingen selvfølge at ungene er ute i dag og de sitter for mye inne med et tv-spill. Foreldrene bør motivere ungene i større grad til å være ute i naturen, sier Sjøseth mens han deler ut en natur- quiz til ivrige unger.

Mandag gikk de til Bjørnhuken, en gapahuk, i Soløymarka der kunnskap om kart og kompass, oppsetting av en lavvo og laging av bål sto på timeplanen. Onsdagen er det planlagt kanopadling på Lapphaugvatnet.

– Det gleder vi oss mest til, sier Camelia og Aurora.

– Jeg skulle ønske den varte ei uke, sier Aurora og smiler.

Vel framme var det tid for en konkurranse med spørsmål fra naturen f.v. Aurora, Camelia, Hafes, Bjørnar Lundberg, Frida og Kolbjørn Sjøseth ved Frivilligsentralen. Foto: Ulf Antonsen
– Skulle ønske det varte ei uke, sier Aurora mens venninnen Camelia nikker samtykkende. Bak Hafes som deltok i en quiz. Foto: Ulf Antonsen