Aldri før har Bjørga i Sørreisa kommune blitt godkjent som en permanent oppdrettslokalitet. Det endret seg imidlertid tirsdag da et enstemmig fylkesråd ga tommel opp til Salaks AS sin oppdrettssøknad.

"Ingen sektormyndigheter har motsatt seg tiltaket og samtlige har gitt tillatelse i henhold til eget lovverk. Sørreisa kommune anbefaler også tillatelse", heter det blant annet i vedtaket.

3.600 tonn

Salaks AS er gitt en akvakulturtillatelse for matfisk av laks, ørret og regnbueørret innenfor en maksimalt tillatt biomasse (MTB) på 3.600 tonn i Bjørga.

"Fylkesrådet vurderer de samfunns- og forretningsmessige gevinstene til å være større enn de negative effektene av det omsøkte tiltaket og innvilger søknad fra Salaks AS".

Lang saksbehandlingstid

«Det er store interessemotsetninger mellom villaksinteressene og oppdretternes ønske om større og flere lokaliteter i området. Dessverre ble det ingen reell megling og interesseavklaring av dette spørsmålet i forhold til bruken av det aktuelle arealet ved Bjørga da kystsoneplanen til Sørreisa kommune ble revidert», ble det påpekt i saksframlegget til fylkesrådet.