To sjåfører tatt for råkjøring i 60-sone

To bilførere må punge ut etter å ha kjørt i 29 km/t over fartsgrensa.

Til sammen fikk to sjåfører 18.000 kroner i bot for å ha kjørt 29 km/t over fartsgrensa.  Foto: Harstad Tidende

nyheter

En maikveld i år kjørte en 20-åring fra Senja forbi Islandsbotn i Lenvik. På tross av at fartsgrensen på strekningen var 60 km/t, holdt den unge sjåføren en fart på 89 km/t. Fartssynderen har derfor blitt ilagt et forelegg på 8.000 kroner.

I starten av juni ble en mann i 40-årene fra Bardu også tatt for å kjøre for fort. I likhet med den unge senjaværingen kjørte bardudølen i 89 km/t i 60-sonen. Overtredelsen skjedde på fylkesvei 851 ved Brandvoll i Bardu.

Mannen må nå betale 10.000 kroner i bot for fartsovertredelsen, eller belage seg på 20 dager bak lås og slå.