– Steinene har knust deler av veien

Stort steinras har stengt vei på Senja.

Et større steinras mellom Tungeneset og Steinfjorden på Senja natt til søndag sørget for at veien var stengt på formiddagen søndag.

Store steiner raste ned på veien.  Foto: MMS-TIPSER

nyheter

Et steinras har gått mellom Tungeneset og Ersfjorden, og sperret søndag morgen veien i Berg på Senja.

Store krefter

Statens vegvesen bekreftet på sine nettsider at vegen var stengt. Etaten hadde fått inn melding om stenginga klokken 9 søndag morgen.

– Raset var så stort at veien var stengt, og det måtte maskiner til for å få fjernet steinen, sier Hans Peder Myrli i Statens vegvesen til Folkebladet.

– Det var bra store steiner på flere tonn som har kommet ned og knust deler av veien. Rekkverket på siden av veien er også ødelagt, sier Yngve Sørensen.

Han ble hentet inn av vegvesenet for å rydde bort steinen slik at det skulle bli mulig å ta seg forbi.

– Det er alvorlige krefter som har vært i sving. Jeg har lagt i grus der veien er skadet, forteller Sørensen.

Vanskelig å sikre

Arne Sætermo, trafikkoperatør Statens vegvesen region nord, sier at veien nå er åpnet.

– Veien er åpnet og det er ikke gjort noen vurderinger på å skulle stenge videre der. Vi har ikke fått noen melding på at det er snakk om å stenge den foreløpig.

– Det er vel sånn jeg har forstått det et område som det tidligere har gått ras i, men ut i fra det vi har fått inn av informasjon så blir veien holdt åpen. Men de har vel en vurdering når det går slike ras om det skal geolog inn, så det det er normalt å tenke i de banene, fortsetter trafikkoperatøren.

Hans Peder Myrli forteller at dette området er vanskelig å skredsikre.

– Dette er et stort område med en lang steinur, hvor vi plages litt. Dette raset har løsnet høyt oppe. Det er vanskelig å få gjort noe med det. Men vi har geologer som skal inn og se, forteller Myrli.

– Så det er ting på trappene angående sikring, avslutter han.