– Kan ikke godta slike tragiske tall

Trafikksikkerhetsforeningen reiser rundt i sommertrafikken for å få ned antall ulykker.

Trafikksikkerhetsforeningen mener sommermånedene er alt for ulykkesbelastet. Nå reiser de rundt i landet for å sette fokus på problemet. 

nyheter

Trafikksikkerhetsforeningen (TSF) har vært ute på tur på Sørlandet og i Østfold, og startet på lørdag turen nordover langs E6 for å informere om farene i sommertrafikken.

TSF ønsker å sette fokus på hvor farlig det faktisk er å ferdes i trafikken i løpet av sommermånedene. ifølge foreningen viser tall fra SSB at de fire siste årene har 50 personer blirt drept og 235 hardt skadde i igjennomsnitt i løpet av sommermåndene juni, juli og august.

- Dette er tall som er utrolig høye, og vi kan ikke sitte stille å godta slike tragiske tall, sier Geirr Tangstad-Holdal i Trafikksikkerhetsforeningen i en pressemelding.

Etter å ha ferdes på veien en stund denne sommeren, sitter TSF igjen med et godt inntrykk.

- Vi har så langt møtt mange hyggelige trafikanter, og de aller fleste er opptatt av trafikksikkerhet og blir overrasket over de høye ulykkestallene, fortsetter Tangstad-Holdal.

- Vi ønsker å få trafikantene oppmerksom på farene i sommertrafikken og dermed større respekt og ansvar for egen adferd i trafikken. Vi skal ikke akseptere de høye tragiske tallene, og vil være med å bidra til å få disse ned, avslutter Geirr Tangstad-Holdal i pressemeldingen.


TSF har følgende råde til trafikantene:

- Kjør alltid etter forholdene og bestandig innenfor den gjeldende fartsgrensen på stedet.

- Når du merker du er sliten eller trett, stopp og ta gode pauser. Sov om nødvendig!

- Sikre lasten, føreren og passasjerene godt. Løse gjenstander i bilen kan fort bli til drapsvåpen ved nødvendig og brå oppbremsning.

- Sjekk bilen før du drar ut på langtur. Både teknisk kjøretilstand og lufttrykk i dekkene.

- Ikke forstyrr føreren - mobil, radio og andre distraksjoner må andre enn føreren ta seg av.

- Og husk, det er bedre å komme noen sekunder senere fram, enn å ikke komme fram.

- Ha respekt for promille dagen derpå, og kjør alltid uten rus.